Türlü, sulu yemek tarifleri arasında en popüler olanıdır. İçinde patlıcandan kabağa kadar birbirinden faydalı sebzelerin bulunduğu türlü özellikle yaz mevsiminde vagzeçilmez lezzettir. Peki, türlü nasıl yapılır? İşte adım adım türlü tarifi ve malzemeleri...
TÜRLÜ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 adet orta boy patates
1 adet patlıcan
1 su bardağı taze fasulye
2 orta boy soğan
1 kabak
4 orta domates
2 tane sivri biber
8-9 tane sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Su
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ ve tereyağı
TÜRLÜ TARİFİ YAPILIŞI
Sulu yemek tarifleri arasında en bereketli yemek tariflerinden biri de türlü. Öncelikle yağı ve soğanları koyuyoruz.
Üzerine sarımsakların bir kısmını, sivri biberleri, kabağı, taze fasulyeleri, 2 domatesi, küp doğranmış patatesleri, sonra küçük doğranmış patlıcanları ve en üste geri kalan domatesleri ve sarımsakları ilave ediyoruz.
1 yemek kaşığı tereyağını da tüm malzemeleri koyduktan sonra ekleyin.
En son 2 çorba kasesi kadar salçalı ve tuzlu suyu döküp orta ateşte yavaş yavaş pişirebilirsiniz. Dileyenler salçasını soğanla da kavurabilir.
TÜRLÜ YANINA NE GİDER?
Türlü yanına bulgur veya pirinç pilavı, çorbalardan tarhana yapabilirsiniz. Türlü isteğe göre etli de yapılabilir.