Sultanların ağzına layık olan bayram yemeği tarifi bizden! Beyti kebabı nasıl yapılır?

Türk mutfağının en eski lezzetlerinden biri olan beyti kebabına sofralarınızda yer açın. Sultanların ağzına layık olan beyti kebabının en orijinal tarifini sizler için araştırdık. Peki beyti kebabı en lezzetli nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Türk mutfağının oluşmasında en çok etkenlerden biri olan Osmanlı lezzetleri arasında yer alan beyti kebabının en orijinal tarifini sizler için araştırdık. Bayram sofralarınıza zenginlik katacak olan beyti kebabı, misafirlerinizin damaklarında iz bırakacak.

Beyti kebabının en orijinali aslında İsviçre'de yapılır. Çok popüler olan Möller kasapta yapılan bu lezzeti Osmanlı mutfaklarında yıllar önce yapılmıştı. İki lezzet arasında tek var İsviçre'de parça etten yapılırken ülkemizde kıymadan yapılır.

BEYTİ KEBABI EN LEZZETLİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

3 adet yufka

Yarım su bardağı rendelenmiş domates

11 yemek kaşığı tereyağı

İçi için;

500 gram kıyma

1 adet yumurta

1 diş sarımsak

1 baş rendelenmiş soğan

Bir yemek kaşığı galeta

Bir kase çırpılmış yoğurt

Karabiber, toz biber ve tuz

YAPILIŞI

Bir kabın içine kıymayı, soğanı ve sarımsağı koyun.

Yoğurmaya başlayın.

Arından baharatları da ilave edip iyice yoğurduktan sonra içine yumurtayı kırın.

10 dakika daha yoğurun.

Pişirme kağıtlarına uzunlamasına yaptığınız kıymayı koyun.

Fırına verdiğiniz kıymayı 20 dakika pişirin.

En son yufkaları açın için kıymaları koyun.

Sarıp parça parça kesin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin içine yerleştirin.

170 derecelik fırına koyun.

30 dakika sonra çıkartın.

Tereyağını eritip içine domatesi koyun.

5 dakika pişirin.

Fırından çıkarttığınız beyti kebabına yoğurt ve bu sosu dökün.

Afiyet şifa olsun...

Diyet bozduran tarif! Kahvaltı sofrasının en kolay ve pratik böreği