Sultan sarması tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tatlı birçok kişinin favori tarifleri arasında yer alıyor. Hindistan cevizinin görüntüsü ve lezzetiyle sofranıza yakışan sultan sarmasının yapılışını haberimizin devamında bulabilirsiniz.
SULTAN SARMASI İÇİN MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Arası için:
1 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt (koyu kıvam istemeyenler 1 su bardağı)
Dışını kaplamak için:
2 su bardağı Hindistan cevizi
SULTAN SARMASI YAPILIŞI
Bir tencereye süt ve şekeri ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra un ve kakaoyu da ilave ederek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. İçine vanilya ve tereyağını ilave edin iyice karıştırın ve ocaktan alın.
Kare ya da dikdörtgen şeklinde büyük bir fırın tepsisinin tabanına Hindistan cevizini serpip iyice yayın. Üzerine sıcak muhallebiyi dökün ve spatula yardımıyla her tarafını eşitleyin. 1 saat kadar buzdolabında bekletip katılaşmasını bekleyin.
Bu arada krem şantiyi hazırlayın. Soğuyan muhallebinin üzerine yine her tarafı eşit olacak şekilde krem şantiyi yayın. Yeniden buzdolabına kaldırarak en az 2 saat dinlendirin.
Buzdolabından çıkardığınız tatlıyı önce ortadan ikiye bölün. Yarımların her birini enine keserek eşit parçalara ayırın. Parçaların her birini kendi üzerine sarıp rulo haline getirin. Sultan sarması hazır. Afiyet olsun.
SULTAN SARMASININ PÜF NOKTASI
Muhallebiyi tepsiye döktükten sonra mutlaka dolapta bekletin. Aksi takdirde saramazsınız.