Çorbalara arasında lezzetiyle fark yaratan bir tat: Süleymaniye çorbası. Süleymaniye çorbası tarifi merak ediliyor. Yemeğin yanında ne pişirsem diye düşünenler bu çorba tam size göre. Peki süleymaniye çorbası nasıl yapılır? İşte lezzetli süleymaniye çorbası tarifi...
SÜLEYMANİYE ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı un
1 bağ ıspanak
1 tane havuç
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
2-3 çay kaşığı tuz
Köftesi için;
200 gram kıyma
Göz kararı tuz
Karabiber
Dilerseniz çorbayı köftesiz de hazırlayabilirsiniz.
SÜLEYMANİYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Yıkanmış mercimeği bir tencereye boşaltın. 5 su bardağı suyu üzerine döküp haşlayın. Ayrı bir tencerede doğranmış sarımsakları zeytinyağında kavurun. Havucu rendeleyip unu ve doğranmış ıspanakları ilave edin. Pişmiş olan mercimeği de suyuyla beraber diğer tencereye ekleyip 5-10 dakika daha kaynatın. Tuz ve kimyonu ekleyip sıcak olarak servis yapın.
Çorbanın köftesini hazırlamak için; geniş bir kaba kıymayı, tuzu ve karabiberi koyup, iyice yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar alıp, elinizle misket şeklinde yuvarlayın. Kızartmak için, tavada tereyağını eritin ve köfteleri kızartın. Kızarmış köfteleri de Süleymaniye çorbasına ekleyin ve çorbayı tüm malzemeleriyle 5 dakika daha altını kısık bir şekilde pişirin. Süleymaniye çorbanız hazır, şimdiden ellerinize sağlık...