Sufle tarifi, nasıl yapılır? Sufle malzemeleri neler, pratik yapılışı nasıl?

Sufle asimetrik, türünün tek örneği bir tatlı çeşididir. Fransız mutfak geleneğinin ayırt edici özelliği olan tercihe göre; dalgalı kreasyon, çikolatalı, böğürtlenli veya gravyer peynirli, sebzeli bir Sufle tatlısı servis edilebilir. Zengin, kremsi ve şımartıcı bu kolay tarif, atıştırmalık olarak değerlendirilebilir. Peki Sufle tarifi, nasıl yapılır, malzemeleri neler, pratik yapılışı nasıl?

Sufle hoş bir ev yapımı ikramdan daha iyi bir sürpriz olamaz. Tercihe göre çikolatalı, tahinli olarak servis edilebilen sufle, çok zor gözükse de aslında evde kolaylıkla yapılabilecek bir tatlı çeşididir. İnternet aramalarında; "Sufle tarifi, nasıl yapılır? Sufle malzemeleri neler, pratik yapılışı nasıl?" sorularına yanıt arayanlar için detayları bu haberimiz üzerindederledik.

SUFLE YAPIMINDA KULLANILACAK MALZEMELER

3 tane yumurta (Yumurtalar büyük ise 2 tane kullanmanız da yeterli olacaktır)

80 gram bitter çikolata

Yarım su bardağı un

50 gram tereyağı

Yarım su bardağı şeker (eğer çok tatlı seviyorsanız biraz daha ekleyebilirsiniz)

1 tutam tuz

SUFLE TARİFİ, YAPILIŞI

Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.

Tereyağı ve bitter çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin ve malzemeleriniz eridikten sonra ocağı kapatarak içine unu ilave edin ve tamamen özdeşene dek karıştırın.

Farklı bir kapta yumurta ve şeker karışımını beyazlayana kadar çırpın. Şeker tadının ön plana çıkması için tuzu ekleyip çırpmaya devam edin.Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın.

Hamurumuz hazır...

Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın. (Tarifimize göre ortalama dört kap çıkıyor)

Daha önceden fansız çalıştırdığınız ve ısıttığınız fırında 7-8 dk pişirme süresinin sonunda sufleniz pişmiş olacak!

Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip isteğe bağlı olarak kaseden de yiyebilirsiniz.

Suflenizin akışkan olması için pişirme süresi çok önemli, kullandığınız fırın kabı farklı olabilir, bu nedenle pişme süresi 1 dakika bile fark etmiş olsa kekinizin içi pişmiş olabilir. Bu nedenle bu sufle tarifini ilk kez yapacaksanız önden bir kabı fırına sürüp gözlemleyerek fırınızın pişirme süresini öğrenebilirsiniz.

*İsteğe bağlı olarak dondurma ile sunum yapabilirsiniz.

SUFLE YAPIMININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Yumurtalarınızın taze olması büyük önem taşıyor. Çırpma aşamasında yumurta akları iyice kabartılmalı, ters çevirince akmayacak kıvama getirilmeli. Yumurta akı eklenecek sufle karışımı kesinlikle sıcak olmamalı ve fırın mutlaka önceden belirtilmiş derecede ısıtılmalı.

Pişirmek için ısıya dayanıklı kaplar kullanılmalı ve karışımın kabarmasını kolaylaştırmak için yağlanıp unlanmalı ve son olarak; pişirilen sufle bekletilmeden sıcak servis edilmeli.