Su nasıl yağa dönüşür?

Su birçok kişiye göre kilo aldırmıyor. Suyun da içme formülü var. Peki su nasıl içilirse kilo yapar?

Yemek yerken su içmek kilo alımına neden olur. Peki su nasıl yağa dönüşür?

Birçok insan yemek yerken içecek tüketmeyi sever. Bu içecek bazen su olurken, bazen de başka alternatifler olabilir. Ancak, yemek sırasında su içmek pek tavsiye edilmiyor. Uzun ömürleriyle tanınan Japonlar, yemek yerken su içmekten özellikle kaçınıyorlar çünkü bu alışkanlığın sindirimi zorlaştırabileceği ve vücudu zorlayabileceği düşünülüyor.

YEMEKLE İÇİLEN SU AĞIZ KURULUĞUNA NEDEN OLABİLİR

Yemekle birlikte su içmek tükürüğün kurumasına yol açabilir. Özellikle suya limon eklenerek içildiğinde bu durum daha da artar. Tükürüğün kuruması sonucunda ağız kuruluğu ve ağız kokusu gibi rahatsız edici sorunlar ortaya çıkabilir.

SİNDİRİME OLUMSUZ ETKİ

Yemekle birlikte içilen suyun sindirimi olumsuz etkilediği düşünülüyor. Bu, mide sıvılarının salınımını etkileyerek yiyeceklerin sindirilmesini zorlaştırabilir. Sonuç olarak, mide yiyecekleri parçalamak için daha zayıf sinyaller alır ve bu da şişkinliğe neden olabilir.

KİLO ALIMINA SEBEP OLABİLİR

Yemek sırasında su içmek, kilo alımına yol açabilir. Vücut yiyecekleri düzgün şekilde sindiremediğinde içilen suyu yağa dönüştürebilir. Bu da kilo alımına neden olur. Ayrıca, yemekle birlikte su içmek vücudun kanınıza daha fazla insülin salgılamasına neden olabilir, bu da yağ depolama olasılığını artırır.