Su diyetiyle zayıflamanın 3 kuralı

Ünlülerin favorisi olan su diyeti kilo vermek isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, su diyeti nasıl yapılır? Mor Papatya'ya açıklamalarda bulunan Diyetisyen Öznur Akgöz, su diyeti ile bir haftada 7-8 kilo verilebileceğini ancak bir haftadan daha uzun süre bu diyetin yapılmaması gerektiğini belirtti. Peki, su diyetinde ne kadar su içilmeli?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Su diyeti son yıllarda popüler oldu. Su diyetiyle zayıflayan ünlülerin sosyal medya paylaşımları bu diyete olan ilgiyi artırdı. İşte "Su diyetinde ne kadar su içilmeli?" sorusunun cevabı ve su diyetiyle zayıflamanın 3 kuralı...

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Diyetisyen Öznur Akgöz, su diyeti ile bir haftada 7-8 kilo verilebileceğini ancak bir haftadan daha uzun süre bu diyetin yapılmaması gerektiğini belirtti.

SU DİYETİ NEDİR?

Su diyeti temelinde bol miktarda su ve sıvı içeriği yüksek besinlerin ve içeceklerin olduğu, bunların dışında herhangi bir gıda alınmadığı, düşük kalorili bir beslenme programının olduğu bir diyettir.

SU DİYETİ NASIL YAPILIR?

1. Günlük beslenmemiz ile birlikte ortalama 2-2.5 litre veya kilogram başına 30 ml olacak şekilde su tüketilmelidir.

2. 7 gün boyunca uygulanan bu diyette günlük 2,5-3 litre suyun yanında bitki çayları, meyve suları, sebze çorbaları, meyveler ve detoks suları tüketilmektedir.

3. Diyetin sadece su içilerek yapılması günlük alınması gereken besin ögelerinin yeterli miktarda alınamayacağı için bu diyeti uygulayacak olan kişilerin besinsel değeri yüksek olan besinleri diyete eklenmesi gerekmektedir.