Su böreği lezzetinde ama yufkası hazır! 3 adet yufka yetiyor, çıtır börek tarifi

Hazır yufkadan yapılan börek çok daha kolay oluyor. Vereceğimiz börek tarifinde lezzeti su böreği tadında. Peki çıtır börek nasıl yapılır?

Bu lezzetin el açması olmadığını kimse anlamıyor. Kısıtlı vakitte hazır yufkadan hızlı hızlı Yapılan bu börek kahvaltı sofralarının da vazgeçilmezi oluyor. Sadece 3 yufkası olan hemen bu böreği denemeye çıkıyor. İşte hazır yufkadan çıtır börek tarifi...

HAZIR YUFKADAN ÇITIR BÖREK

Malzemeler

3 tane yufka

1 bardak sıvı yağ

3 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sirke

3 tane haşlanmış patates (içine)

1 tane kuru soğan (içine)

Kırmızı toz biber

Karabiber

Tuz

1 yumurtanın sarısı (üzerine)

ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?

Öncelikle böreğin iç harcı için haşladığınız patatesleri küçük küp olacak şekilde doğrayın.

Soğanı da aynı şekilde doğradıktan sonra teflon tencereye alın ve kavurun.

Soğanın rengi döndükten sonra patatesleri, tuzu ve baharatları da ekleyerek karıştırın.

Daha sonra bir kasenin için sıvı yağı, sirkeyi ve unu ilave edin.

Hazır yufkaları 4 veya 6 eş parça olacak şekilde üçgen biçiminde kesin ve hazırladığınız sosu yufkaya sürün.

Ardından patatesli iç harcı ekleyip sigara böreği biçiminde sarın.

Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.

Sirkeli sostan bolca sürmeyi sakın ihmal etmeyin.

Sardığınız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekleriniz kızarana pişirin.

Afiyet olsun!