Stresin ilacı 2 besin! Bir parçası bile mutlu ediyor

Çok stresli bir hayatınız varsa stres giderici besinlerden yardım alabilirsiniz. Baskı ve gerilime neden olan birçok şey stres yaptırır. Bu da fiziksel sağlığı riske atar. Bu yüzden yanınızda stres ilacı besinler bulundurun. İşte sizi mutlu hissettirecek besinler…

Stresle savaşmasını bilenler hem fiziksel hem de psikolojik olarak kendini koruyor. Peki, stres altında ezilenler? Onlar hem mutsuz hem sağlıksız... Stresli hayatı olanlar için çantada taşıyabilecekleri besinleri derledik.

BİTTER ÇİKOLATA: Bir parçası bile insanı mutlu eden bitter çikolata stresi ve iltihabı azaltıyor. Ruh halini de iyileştiren bitter çikolata stresle mücadele ediyor. Ancak bu çikolata faydası için katkı maddesi içermemeli. En az yüzde 70 kakao içeren bitter çikolata olmalı.

AVOKADO: Hem faydaları saymakla bitmeyen hem de birçok hastalığa iyi gelen avokado stres için de ilaç niteliğinde. Konsantrasyonu da artıran avokado ruh hâlini de iyileştiriyor. Günde bir avokado yemek, yüksek kan şekeri, hipertansiyon ve obezite ile mücadeleyi kolaylaştırıyor.