Stres yediriyor diyenlere diyet yiyecekleri

Bazı insanlar stresli durumlarda kendini yemeye verir. Bu durumlarda diyetler de boşa gider. Fakat kilo aldırmayan ve stres atan yiyecekler bulunuyor. İşte sıcak havalarda stresi atan diyet ürünleri…

Yiyecekler bazen strese ilaç gibi gelir. Özellikle kaygılı zamanlarda çikolatalar, işlenmiş gıdalar, kahve insanların en çok tükettiği yiyeceklerdir. Fakat tüm bunlar diyetleri bozuyor. Ardından kiloyla gelen bir stres kalıyor. Stresi yiyeceklerle atanlar için diyet ürünlerinin listesini çıkardık.

"Mutfak olmadan stres atamıyorum." diyorsanız işte size öneriler...

Antioksidanlar açısından zengin meyveler yiyin

Antioksidanlar, ruh hali, stres ve kaygı yönetimine yardımcı olduğu kanıtlanmış bir tür mikro besindir. Çilek, şeftali, portakal ve guava gibi antioksidan bakımından zengin yiyecekleri ekleyin.

Her öğüne protein ekleyin

Protein stres hormonunu azaltarak kaygıyı azaltır. Protein açısından zengin besinler arasında yumurta, balık, tavuk, hindi, az yağlı süt ürünleri ve nohut ve mercimek gibi baklagiller bulunur.

Magnezyum açısından zengin yiyecekler tüketin

Pazı, kabak, badem, ıspanak, brokoli, salatalık, kereviz, şalgam gibi yiyeceklerde bulunur. Magnezyum, rahatlamaya yardımcı olan gerekli bir mineraldir.

Kahvaltınıza süt, yoğurt gibi probiyotikler ekleyin

Anksiyete, sıcak havalarda yemek yemeyi zorlaştırarak bulantı ve mide rahatsızlığına neden olabilir. Ayrıca, araştırmalar, kaygı çekenlerin midelerinde düşük düzeyde faydalı bakteri bulunduğunu ortaya koymaktadır. Güne probiyotiklerle başlamak, bağırsaklarınızı beyninizi beslemeye ve stres ve endişe zamanlarında sizi sakinleştirmeye hazırlar.

İşlenmiş gıdalardan kaçının

Beyaz ekmek, hamur işleri ve diğer rafine un bazlı fırınlanmış ürünlerden kaçının. Hazır patatesler; dondurulmuş akşam yemeği; konserve çorbalar veya sebzeler ve soda ve meyve suyu içecekleri gibi şekerle tatlandırılmış içeceklerden uzak durun. Yüksek fruktozlu mısır şurubu, özellikle yaz aylarında kaygıyı artırabilen beyin de dâhil olmak üzere tüm vücutta iltihabı teşvik edebilir.

Uzmanından reçete! Diyabeti bitiren 6 beslenme kuralı