Steak kidney pie tarifi! MasterChef 19 Ağustos 2022 menüsü

MasterChef'in 19 Ağustos menüsü stak kidney pie tarifi oldu. Steak kidney pie nedir, nasıl yapılır? Bu tarifi etli puf böreği gibi düşünebilirsiniz. İşte MasterChef steak kidney pie tarifi…

MasterChef izleyenler steak kidney pie tarifini araştırıyor. Hem etli hem de hamurlu olan bu yemek doyurucu ve görüntüsüyle de iştah kabartıyor. Önce iç harcı hazırlanıyor, ardından hamuru yapılıyor. İşte MasterChef'in 19 Ağustos 2022 menüsü Steak kidney pie tarifi...

MALZEMELER

Kuşbaşı kesilmiş sığır eti ve böbrek eti

1/3 su bardağı un

Yarım çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvıyağ

2 büyük soğan

2 havuç

Yarım su bardağı sıcak et suyu

Hamuru için:

1/4 çay kaşığı tuz

9 yemek kaşığı soğuk tereyağı

2 veya 4 yemek kaşığı soğuk su

1 büyük yumurta

Yettiği kadar un

STEAK KİDNEY PİE TARİFİ

Et ya da böbreği un, tuz ve karabiberi büyük bir kâseye alın. İyice karıştırın.

Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı yağı orta-yüksek ateşte ısıtın.

Tereyağı eriyince eti tencereye ilave edin. Etler ve böbrekler kahverengi olana kadar pişirin. Kuru olursa yağ ekleyebilirsiniz. Soğanları ve havuçları ekleyin. Yumuşamaya başlayana kadar pişirin. Tat vermek için tuz ve karabiber ile baharatı ayarlayın. Ocaktan alın, 6 fincanlık derin bir pasta tabağına koyun ve tamamen soğumaya bırakın.

HAMUR TARİFİ

Un, tuz ve tereyağını geniş bir kaba koyun ve karıştırın. Karışıma 2 yemek kaşığı su ekleyin. Hamuru yoğurun. Hamur çok kuruysa su ekleyin. Hamur turta hamuru gibi olmalı. Hamuru sarın ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

Hamur dinlendikten sonra hamuru merdaneyle açın. Yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların birini kalıba yerleştirin. İçerisine de etli karışımdan koyun. Hamurun görünen kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün.

Başka bir yuvarlak hamurla üstünü kapatın. Kenarlarına şekil verin ve üzerine yumurta sürün. Fırınınızın derecesine göre pişirin. Afiyet olsun...