Hilal Çakır
Kabak, dereotu ve baharatlarla yapılabilen yeşil omlet çok sağlıklı. Fit kalmak isteyenler bu omleti mutlaka denemeli. Peki yeşil omlet nasıl yapılır? İşte yanıtı...
Omlet tarifleri arasında yer alan kabaklı omlet vücuda detoks etkisi yapıyor. Ekmeksiz daha sağlıklı olan kabaklı omletin detayları neler?
YEŞİL OMLET İÇİN MALZEMELER
1 kabak
2 yumurta
Birkaç tutam dereotu
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz (yarısı pişerken kabaklara diğer yarısı çırptığımız yumurtanın üzerine)
1 tatlı kaşığı tereyağ
YEŞİL OMLET TARİFİ
Öncelikle kabağımızı küçük küp küp doğruyoruz.
Tereyağımızı yapışmaz bir tavada eritiyoruz ve ardından doğradığımız kabakları ilave edip rengi hafif sarıya dönecek kadar yani yenilecek yumuşak kıvama gelene kadar ara sıra karıştırıp kontrol ederek pişiriyoruz.
Ayrı tabağa aldığımız yumurtalarımızı baharatlarımızı ekleyerek çırpıyoruz.
Pişen kabaklarımızın üzerine ilave edip pişiriyoruz.
En son servis ederken taze dereotunu isteğimiz kadar ekliyoruz.
Afiyet olsun.
Not: Baharat sevmeyen ve tuz kullanımı kısıtlı olanlar tarifteki tuz ve baharat oranını lütfen kendine göre ayarlasın.