Sporun etkisini çarpı 2 artıran beslenme önerileri! Kaslarınızı harita gibi belirginleştiriyor

Spor ve egzersiz beslenme ile desteklenmelidir. Vücudu en hızlı geliştiren ve kas kütlesini artıran önerileri sizler için derledik. Akşam saatlerinde vücut ağırlığı artar. Bu nedenle sabah saatlerinde spor yapmak daha etkili. İşte detaylar...

Sporu etkisini artırmak için enerji depolanması gerekir. Şekersiz ve doğal içecekler enerji yüklenmesini sağlar. Aynı zamanda aç karnına spor yapmak baş dönmesine neden olur. Peki kas yapmanın en hızlı ve kolay yolu nedir?

Spor ve egzersiz düzenli olarak yapılmalıdır. Yapılan egzersizlerin fonksiyonel olması oldukça önemlidir. Peki spor en fazla ne zaman etkili olur?

SABAHLARI SPOR YAPMAK

Sabahları kortizol seviyesi en yüksek derecede olduğu için spor yapmak daha etkili olur. Ayrıca spor yaparken koşu bandında tempolu koşmak yerine, düzenli olarak yokuş inip çıkmak daha fazla kalori yakımına yardımcı olur.

SPOR ÖNCESİ İÇECEK

Spordan önce enerji veren bitkilerden yararlanılabilir. Yeşil çay veya ginseng gibi çaylar tüketilebilir. Aynı zamanda şekersiz kahve içmek kalori yakımına yardımcı olur.

PANCAR SUYU

Pancar suyu antioksidan ve nitratdan açısından zengindir. Oksijen alımını destekler ve sporun etkisini artırır. Spordan önce tüketilebilir.

EGZERSİZ SONRASI BESLENME

Spor sonrası beslenmede öğününüz protein ağırlıklı olabilir. Ayrıca magnezyum takviyesi ile sporun etkisini artırabilirsiniz.

AÇ KARNINA SPOR YAPMAK

Aç karnına spor yapmak doğru değildir. Eğer sabahları spor yapmayı tercih ediyorsanız ve kahvaltı için zamanınız yoksa 2 dilim tahıllı ekmek ile peynir ve yeşillik tüketebilirsiniz.

Spor öncesi hem karbonhidrat hem de protein ihtiyacınızı karşılamış olursunuz. Tüketiğiniz karbonhidrat size enerji sağlarken, protein kas yıkımını engeller.

ÜST ÜSTE SPOR YAPMAK

Her gün üst üste spor yapmanıza gerek yoktur. Bu durum ekstra kas yapmanızı sağlamaz. Spordan sonra kaslarınızda laktik asit birikimi olur ve vücudunuz bu asidi azaltmak için zamana ihtiyaç duyar. Sporunuzu bir gün ara ile yapmak daha sağlıklıdır.

ANTREMANI ÇEŞİTLENDİRME

Antremanlarınızı çeşitlendirmeyi deneyebilirsiniz. Böylelikle vücudunuzun farklı yerlerini de geşiltirme fırsatı yakalarsınız. Fonksiyonel egzersizler vücudunuzu şekillendirmekle ilgili değildir. Kas gücünüzü artırabilir.