Spordan önce bunları tüketin! Tok tutuyor

Spordan önce ne yenir, ne içilir sizler için bir araya getirdik. Antrenmandan önce su ve kahve içilebileceğini belirten Uzman Diyetisyen Canel Öner Sayar, spordan önce tok tutan besinleri anlattı.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Spordan önce doğru besinleri tüketirseniz spordan sonra soluğu mutfakta almazsanız. Mor Papatya'ya değerlendirmelerde bulunan Uzman Diyetisyen Canel Öner Sayar, spordan ya da egzersizden önce aperitif besinleri şöyle sıraladı.

SPORDAN ÖNCE NE YENİR?

Spordan önce doğru besinleri tüketmek hem enerjinizi artırır hem kilonuzu korur.

SÜT VE YULAF

Hem lif ihtiyacı hem de tokluk hissi verdiği için yulaf ve protein ihtiyacı için süt iyi birer tercihtir. İkisinin karışımı ise enfes! Meyveyle de tatlandırılabilir.

FISTIK EZMESİ TOSTU

Antrenmandan önce hem karbonhidrat hem de proteinin iyi bir kombinasyonu için bir dilim tam tahıllı ekmek veya muz üzerine bir kaşık fıstık veya badem ezmesi sürülüp tüketilebilir. Karbonhidratlar enerji verirken protein kas gelişimine yardımcı olmaktadır. Üst ipucu: Gereksiz şekerden kaçınmak için kavanozda " şekersiz fıstık" veya "şekersiz badem" yazan ezmeleri tercih etmek gerekir.

ÜZÜM VE PEYNİR

Meyveler hem sindirimi hem de enerji elde etmesi kolay besinlerdir. Enerji artırıcı karbonhidratlar içermektedir. Ayrıca lif ve fitokimyasalları içerirler. Antrenmana gitmeden önce atıştırmalık aperatif, az yağlı peynir ve bir avuç üzüm iyi bir seçenek olabilir.

MUZ

Muz karbonhidrat ve potasyum yüklüdür. Bu nedenle egzersizden önce mükemmel atıştırmalıklardır. Protein karışımları gibi onlar da hareket halindeyken mükemmel yakıttır.

TATLI PATATES

Tatlı patatesler, potasyum, A vitamini ve karbonhidrat bakımından zengindir ve antrenman öncesi veya sonrası büyük bir yakıt kaynağı oluşturur. Antrenmandan 1-2 saat önce tüketilebilir.

YOĞURT VE KETEN TOHUMU

İçerdiği yoğun lif oranı ile hazmı oldukça kolaylaştıran keten tohumu aynı zamanda bedenin dayanıklılığını artırıcı etkiye de sahiptir. Hem sindirim sistemi hem de kas yapımını desteklediği için yoğurda karıştırılıp tüketilebilir.

İlaç gibi tarif 3 dakikada hazırlanıyor! Doğal ağrı kesici