Sporcuların en sık yaptığı 3 hata! Fıtığa neden oluyor

Fıtık, dengesiz ağırlık kaldırma, uzun süre ayakta durma veya hareketsiz yaşam sonucu olabiliyor. Fıtık hastalığına ise amatör veya profosyonel sporcular sıklıkla yakalanıyor. Peki hangi hatalar fıtık hastalığına neden oluyor? İşte özellikle spor yapanların dikkat etmeleri gereken o davranışlar...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Fıtık günlük yaşamı ağrılarla zorlaştıran bir hastalık. Bel, boyun, omuz gibi bölgelerde kendini gösterebilen fıtık, günümüzün sağlık problemleri arasında yer alıyor. Fıtık hastalığına yakalanmamak için ise ağır kaldırmamak gerek. Peki hangi hatalar fıtık hastalığına neden oluyor? İşte özellikle spor yapanların dikkat etmeleri gereken o davranışlar...

FITIĞA NEDEN OLAN 3 DAVRANIŞ

AĞIR KALDIRMAK: Ağır kaldırmak fıtık hastalığının en büyük nedeni. Özellikle sporcuların kütlelerinden ağır dambılları kaldırmaları fıtığa neden oluyor.

ISINMADAN SPOR EGZERSİZLERİ YAPMAK: Spor yapmanın ilk koşulu ısınmak. Vücuda beklenmedik yükler bindirmek veya zorlayıcı hareketler yapmak fıtığa neden olabilir.

KARIN BÖLGESİNE FAZLA BASINÇ UYULAMAK: Karın bölgesi hassastır. Karın bölgesine fazla basınç uygulamak karın fıtığına neden olabilir.