Yeşil mercimek bol miktarda protein içerir. Ağırlık yapmayan ve kilo aldırmadan doyuran yeşil mercimek nasıl yapılır? İşte yeşil mercimek tarifi...
Yeşil mercimek sağlıklı baklagiller arasında yer alıyor. Yeşil mercimek adeta bir enerji deposu. Peki yeşil mercimek nasıl yapılır?
YEŞİL MERCİMEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1.5 su bardağı yeşil mercimek (1-2 saat suda bekletilmiş)
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
2-3 adet küçük boy havuç
1 küçük diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça (domates ya da biber)
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber (istenirse)
5-6 bardak kaynamış su (değişkenlik gösterebilir)
YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ TARİFİ
Yeşil mercimekler 1-2 saat kadar soğuk suda bekletilir.
Öncelikle bütün malzemeler yemeklik doğranır.
Tencereye zeytinyağı konulur, yağ biraz kızışınca soğanlar ve sarımsaklar eklenir.
Soğanlar pembeleşince ise salça eklenir ve kavrulur.
Ardından yemeklik doğradığımız havucumuz ve patatesimiz de tencereye eklenir salçayla hafif döndürülür.
Daha sonra süzmüş olduğumuz mercimeklerimiz tencereye eklenerek hafif karıştırılır.
Üzerine isteğimize göre tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve sıcak su eklenerek yeniden hafif karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır, yeşil mercimek yemeğimiz pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun...