Soya sosu hangi yemeklerde kullanılır? Soya sosunu et yemeklerinde böyle kullanın

Balık yemeklerinin vazgeçilmezi olan soya sosu, soya fasulyesinden yapılıyor. Yemeklerde tuz oranını artıran bu sos daha çok Uzak Doğu mutfağında kullanılmasıyla biliniyor. Türk mutfağında da oldukça sevilen soya sosunun kullanıldığı yemekleri sizler için derledik.

Soya sosu etten sebze yemeklerine kadar birçok çeşitte severek tüketiliyor. Rengiyle ve tadıyla Uzak Doğu'dan Türk mutfağına da yerleşen soya sosu ile yapılan yemekler araştırılıyor. İşte sofranıza renk katacak soya sosu ile yapılan yemek çeşitleri...

Et yemekleri: Et yemeklerinde de soya sosunu kullanabilirsiniz. Etinizi soya sosu ve biberiyede marine ettikten sonra istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Antrikot yapacaksanız krema sosu da kullanabilirsiniz.

Balık yemekleri: Soya sosu balık sevenlerin de vazgeçilmezidir.

Tavuk şiş: Tavuk yemeklerinde kullanacağınız soya sosu, köri gibi malzemeler yemeğinizi lezzetlendirir. Tavuk şişlerinizi kekikle süsleyerek, yanında makarna veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.

Suşi: Soya sosunun Uzak Doğu mutfağından geldiğini dile getirmiştik. Suşiyi önce soya sosuna batırın ve lezzetin tadını çıkarın.

Soslu makarnalar: Makarna birçok şekilde lezzetli hâle getirilebilen bir yemek türü. Krema ve soya sosu ile muhteşem lezzet oluşturabilirsiniz.

Sebze yemekleri: Havuçlar, biberler, karnabahar, sarımsak... Birçoğunun olduğu sebze yemeklerinde sotenin ardından soya sosunu ekleyip birkaç dakika daha pişirmeyi deneyin. Zeytinyağı, sarımsak ve soya üçlüsü favoriniz olacak.