Sosyal medyanın evliliğe 3 etkisi

Sosyal medya sallantıda olan ilişkileri bitirme noktasına getirdiği gibi bazen mutlu ilişkilere de gölge düşürebiliyor. Sosyal medyanın aşk hayatına etkilerini ele aldık. İşte sosyal medyanın evliliklere 3 etkisi…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sosyal medya evliliği etkiliyor. Sosyal medya son yıllarda boşanma nedenleri arasında yer almaya başladı. Kafası karışık olanlar boşluğu sosyal medyada dolduruyor. Bu durum çiftler arasında iletişim kopukluğuna ve sorunların ertelenmesine neden oluyor. İşte sosyal medyanın evliliklere 3 etkisi...

1. ROMANTİZM AZALIYOR: Sosyal medyada geçirilen zamanın artmasıyla, çiftler arasında romantizm azalıyor ve duygusal iletişim kopmaya başlıyor.

2. KIYASLAMA ARTIYOR: Sosyal medyada gerçekliğinden emin olamadığımız birçok insanın hayatı ekranımıza düşüyor. "Biz neden bu çift gibi değiliz?" sorusu ilişkilerde rekabete ya da kıyaslamaya neden oluyor. Bu durum bir süre sonra keyif almak için değil yarışmak odaklı bir ilişki hâlini alıyor.

3. KISKANÇLIĞA SEBEP OLUYOR: Çiftlerin sosyal ortamda fazla vakit geçirmesi ve telefonu elinden düşürmemesi de karşı tarafı hem evhama hem kıskançlığa sürüklüyor. İhanete uğrama düşüncesi çiftler arasındaki doğru iletişimi yok ediyor.

Bir dizi olsaydınız hangisi olurdunuz?

Sivilceleri ve lekeleri yok eden 5 yiyecek