Sorun kombi ayarı değil! İşte doğal gaz faturasını düşürmenin yolu...

Doğal gaz faturası soğuk havalarda pek çok insanı rahatsız edebiliyor. Çünkü kombi ayarının yükseltilmesi, doğal gaz faturasının artmasına neden oluyor. Öte yandan pencere ayarı sayesinde kombi derecesini azaltmak mümkün olabiliyor. Böylece fatura tutarını düşürmek de mümkün olabiliyor. İşte detaylar…

Soğuk havalarda birçok vatandaş kombi ayarını artırabiliyor. Ancak bu durum doğal gaz faturasının da artmasına sebep olabiliyor. Bunun yanı sıra evin soğuk olması, kombi ayarının düşük olmasından kaynaklı olmayabilir. Nitekim evin soğuk olmasının sebebi, pimapen penceredeki kış ayarı olabilir. Ayrıca bu durumun düzeltilmesi, kombi ayarının düşmesine yol açabilir. Bunun sonucunda ise, doğal gaz faturasını düşürmek mümkün olabilir.

DOĞAL GAZ FATURASINI DÜŞÜRMENİN YOLU

Kombi ayarının artması, doğal gaz faturasının yükselmesi anlamına gelebiliyor. Ayrıca birçok vatandaş evini ısıtmak için kombi ayarını artırabiliyor. Ancak bazen söz konusu ayar artsa da özellikle pencereye yakın bölgelerin daha soğuk olduğu görülebiliyor. Bunun sonucunda ise pencereye yakın olan peteklerin daha sıcak olması için kombi ayarı artırılabiliyor. Böylece doğal gaz faturasının da yükseldiği görülebiliyor.

Pencere kenarlarının soğuk olması, pimapen penceredeki kış ayarından da kaynaklanabilir. Bu noktada sorun kombi ayarı değil, pimapen penceredeki kış ayarı olarak ön plana çıkabiliyor. Ayrıca pencere kış ayarına alındığında, evin daha sıcak olması sağlanabilir. Böylece doğal gaz faturası da düşürülebilir.

PENCERE KIŞ AYARINA NASIL ALINIR?

Pimapen pencerelerde kış ve yaz ayarı bulunuyor. Bu ayar mevsime göre kolayca değiştirilebiliyor. Nitekim evin soğuk havalarda daha iyi yalıtılması için pimapen pencerede bulunan ayarın kış moduna alınması gerekiyor. Böylece ev daha sıcak olur ve kombi ayarı düşürülebilir. Bunun sonucunda ise, doğal gaz faturasında da düşüş olduğu görülebilir.

Pimapen pencereyi kış ayarına almak için pencere açılır ve iç kısımda bulunan kilit mekanizması tespit edilir. Ayar yeri genellikle yuvarlak ya da oval şekilde olur. Mekanizma tespit edildiğinde, bir tornavida veya alyan anahtar ile kilit mekanizmasının pimi çevrilir. Böylece silindir kilidi hareket ettirerek pimapen pencereyi kış moduna geçirir. Bu yöntem sayesinde pencereden eve hava girişir azalır ve kombi ayarı düşürülebilir. Bu sayede doğal gaz faturası da azaltılabilir.

Kış Ayarını Anlamanın Yolu: Pimapen pencerenin kilit bölmesinde ayar yapılan cıvatanın üst kısmında çentik yer alıyor. Bu çentik yönüne dikkatlice bakılırsa hangi pozisyonda olduğu görülebilir. Eğer çentik sola doğru (içeriye) dönükse, kış ayarında olduğunun işareti olarak bilinir. Çünkü sıkı durumdadır.