Sonbaharın favori atıştırmalığı! Elma cipsi nasıl yapılır?

Elma, Ekim ayının gelmesi ile en çok tüketilmeye başlanan meyvelerden biri. Herkes tarafından oldukça sevilen elmayı kimileri kabukları ile yerken kimileri kabuklarını soyarak tüketiyor. Biz de sizler için elmanın kabukları ile yapabileceğiniz harika bir atıştırmalık tarifi ile geldik. Elma cipsi nasıl yapılır? İşte elma kabuklarını çöpe atmadan yapabileceğiniz tarifin detayları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sonbaharın en çok sevilen meyvelerinden biri olan elma dolaplarda yerini almaya başladı. Sağlığa oldukça fazla yararı olduğu bilinen elmanın kendisi kadar kabuğunda da fayda bulunuyor. Genellikle elmayı soyduktan sonra çöpe atılan kabukları sağlıklı birer atıştırmalık haline getirebileceğinizi biliyor muydunuz? Daha çok elmanın kendisi ile yapılan bu tarifi kabukları ile de yapabilirsiniz. İşte herkesin bayılarak tüketeceği elma cipsi tarifi...

MALZEMELER

3-4 adet elma (elma miktarını kişi sayısına göre arttırıp azaltabilirsiniz.)

Tarçın

Limon

NASIL YAPILIR?

Elmaları güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. (Kabukları soyduktan sonra cips şekline getirebilirsiniz.)

Kabukların üzerine bir iki damla limon suyu sıkın.

Fırın tepsisinin içerisine yağlı kâğıt koyun. Daha sonra elma kabuklarını dizin.

Tarçını göz kararı kabukların üzerine serpin.

100 derecede ayarladığınız fırına tepsiyi koyarak 1 saat pişirin.

Afiyet olsun...