Kestane önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kestaneyi tuzlu suya bulamak çıtır çıtır olmasını sağlar. İşte kestane çizme yöntemi...
Kestane Nasıl Çizilir?
Derin bir kabı su ile doldurun. Kestaneleri içine ekleyin ve karıştırın.
5 dakika suyun içerisinde bekletip yüzeye çıkan kestaneler olup olmadığını kontrol edin.
Suyun üstüne çıkan kestaneler varsa, ayırın ve atın. Yüzeye çıkan kestanelerin içi kurumuş ya da çürümüştür.
Küçük ve keskin bir bıçak yardımıyla enine paralel gelecek şekilde, dolgun yüzüne fazla derin olmayan kesikler atın.
Kesilmemiş kestane bırakmadığınızdan emin olun. Kesilmeyen kestaneler fırında veya mikrodalgada pişirme esnasında patlayarak küçük kazalara neden olabilir.
Fırında Kestane Nasıl Pişer?
Fırını 230-250 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Kestanelere az bir miktar tuz ekleyip elinizle ovalayın.
Tuzladığınız kestaneleri fazla derin olmayan bir fırın tepsisine ya da ızgaraya yerleştirin.
Kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Tavada Kestane Nasıl Pişirilir?
Kalın tabanlı olmayan bir tavanın içine tuzladığınız kestaneleri yerleştirin. Birkaç sıra üst üste gelebilir.
Kapağını kapatın ve ocağın altını en kısık seviyeye getirin.
Yaklaşık yarım saat, suyunu bırakıp buharıyla yumuşayana kadar pişirin.
Kestaneler yumuşayınca kapağını kaldırın ve ocağın altını açın.
Yaklaşık 5 dakika kadar yüksek ateşte ara ara karıştırarak kavurun.
Suda Kestane Nasıl Pişirilir?
Bir tencerede kestanelerin üzerine çıkacak kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek kaynamaya bırakın.
Kaynayan suyun içerisine kestaneleri atın.
Yaklaşık yarım saat orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Mikrodalgada Kestane Nasıl Pişirilir?
Kesilmiş ve kurulanmış kestaneleri mikro dalgaya uygun bir kaba yerleştirin.
Kesilmeyen kestane olmadığından emin olun.
Yüksek ayarda 4 ila 6 dakika arasında pişirin.