Sonbaharın en havalı makyaj trendi! Latte makyaj nasıl yapılır?

Sonbaharın gelmesi makyaj trendlerini de değiştirdi. Sonbahar makyajı için trendlerden biri de ‘Latte Makyaj' oldu. Kahverengi ve tonlarının hakim olduğu bu trendin detayları haberimizde…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılan sosyal medya araçları sayesinde her gün yeni bir trend karşımıza çıkıyor. Makyaj ise bu alanların en başında yer alıyor. Özellikle mevsim geçişleri yaşadığımız bu dönemde hem cilt hem de göz çevresinde doğal bir görünüm kazandıran 'Latte Makyaj' herkesin favorisi oldu. Peki, Latte Makyaj trendi nedir, nasıl uygulanır? İşte yanıtlar...

Latte Makyaj Trendi Nedir?

Kahverengi ve tonlarının hakim olduğu ''Latte Makyaj'' trendi, dudak ve göz çevresinde doğal bir görünüm elde edilmesidir.

Elinizdeki makyaj malzemeleri ile zorlanmadan yapabileceğiniz bu trend ile hem doğal hem de şık bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Latte Makyaj Trendi Nasıl Uygulanır?

1- Cilt tonunuzu eşitleyecek, ağırlaştırmadan parlak ve canlı görünmesini sağlayacak bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirin.

2- Krem bir bronzer kullanarak doğal bir görünüm elde etmeye çalışın. (Bronzer'ı bir fırça yardımıyla elmacık kemiklerine, alına ve çene çizgisine uygulayabilirsiniz.)

3- Göz altlarına, burun kenarlarına ve çene bölgesine cilt tonunuza uygun kapatıcı uygulayın. (Bu işlem yüzünüzü boyutlandırmanıza yardımcı olacaktır.)

4- Siyah yerine kahverengi tonlarda bir maskara tercih ederek kirpiklerinize hacim kazandırın.

5- Kahverengi tonlarda bir dudak kalemi ile dudaklarınızı çerçeveleyip ardından aynı kalem ile doldurun. Üzerine şeffaf bir lipgloss uygulayarak dudak makyajınızı tamamlayın.

6- Yanaklarınıza sağlıklı bir ışıltı kazandırmak için pembe veya daha yumuşak tonlarda bir allık uygulayın.

7- Son olarak dilediğiniz bölgeye aydınlatıcı uygulayarak yüzünüze ışıltı katabilirsiniz. (ör: göz pınarları, yanak kemikleri vb.)