Sonbaharda yapılması gereken 10 güzellik rutini

Yaz güneşi yavaş yavaş terk ederken sonbahar güzelliğine ne dersiniz? Havuz ve denizle yıpranan saçlar, terliklerin sebep olduğu hasarlı ayak topukları, sonbahar miskinliği ve güneş lekeleri... Hepsinden kurtulmak isteyenlere 10 adımda sonbahar güzelliğinin kuralları...

Sonbahar güzelliği için yaz alışkanlıklarını değiştirmenin zamanı geldi. Sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilt için göz makyajı, fondöten, ojeler ve saç bakım ürünlerinde sonbahar rutinine göre düzenlenmeli. Peki, bu aylarda ney, nasıl kullanılmalı? 10 adımda sonbahar güzelliğini yakalayabilirsiniz.

Alem Dergisi'nde yer alan habere göre sonbaharda güzelleşmenin 10 kuralı var. İşte saç bakımınındın sonbahar makyajına kadar tüm kurallar...

1. SAÇINIZI ONARIN

Güneş, deniz ve klor saçlarınıza tahmin ettiğinizden çok fazla zarar vermiş olabilir. Şimdi, hasar tespit ve onarım zamanı. İlk olarak kırılmış saç uçlarınızı biraz kestirin. Yazın zarar gören saçlarınızı haftada 1-2 kere yoğun bir nem maskesiyle bakıma alın. Keratin ve keçi sütü içeren, yıpranmış saç tellerini yeniden yapılandırarak esnekliğini artıran maske deneyebilirsiniz.

2. TOPUKLARINIZI BAKIMA ALIN

Flip-flop terliklerle geçen bir sezon büyük ihtimalle topuklarınızdaki deriyi kurutmuş ve çatlak oluşmasına neden olmuş olabilir. Topularınızı her duş sırasında ponza taşıyla veya bir ayak peelingi ile nazikçe ovalayın. Ardından, yoğun nem veren ayak maskesi uygulayın.

3. LEKELERE SAVAŞ AÇIN

Yazdan lekesiz çıkan şanslı azınlıktaysanız tebrikler. Geri kalanlar için önerimiz serumlar.

4. KOLAJEN DESTEĞİ ALIN

Başta güneş ışınları olmak üzere, sigara, stres, hava kirliliği, sağlıksız beslenme vücuttaki kolajen kaybını hızlandırıyor. Sadece cildimiz için değil, eklemler, kaslar ve kemikler için de elzem olan kolajeni yerine koymak için kolajen deneyebilirsiniz.

5. EVİNİZİN HAVASINI DEĞİŞTİRİN

Evinizi mis gibi incir kokusuyla donatmaya ne dersiniz? Taptaze incir ve Hindistan cevizinin birlikteliğinden doğan nefis kokulu mum ile çubuklu oda kokusu evinizin havasını değiştirebilirsiniz.

6. TIRNAKLARINIZA YENİ RENKLER KATIN

Kuruyan ve hassaslaşan tırnakların nemini korumasına yardımcı olan birçok renkte oje var. Yeni renkler sonbahara bakışınızı değiştirebilir.

7. TOPRAK TONLARINDA GÖZ MAKYAJI YAPIN

Sonbahara yakışan, bej, kahve, gri tonlarda farlarla doğal ve abartıdan uzak hem gündüz hem gece kullanabileceğiniz bir göz makyajı yaratın.

8. FONDÖTENİNİZİ HAFİFLETİN

Hem yüksek kapatıcılık sağlayan hem de cildinizde yok gibi duran bir fondötene geçiş yapın. Cildin parlak ve sağlıklı görünmesini sağlamak için meyve özleri, C vitamini ile zenginleştirilen bir formüle sahip.

9. VÜCUDUNUZU BİRAZ ŞIMARTIN

Uzun bir tatil sonrası şehir hayatına uyum sağlamakta zorlanıyorsanız kendinize bir bakım günü hediye edebilirsiniz. İmza masajları, holistik, derin doku, detoks baş ve ayak masajlarına ek olarak cilt tipine özel analizlerle uzmanlar tarafından uygulanan cilt ve vücut bakımları ile kendinizi şımartın.

10. YENİ KOKUNUZU BULUN

Havalar yavaş yavaş serinlerken parfümünüzü de mevsime göre yenilemenin tam zamanı. Şakayık, zencefil ve sedir ağacının birlikteliğinden doğan parfümler alternatif olabilir.