Sonbaharda içinizi ısıtacak sahlep tarifi! 3 adımda doğal sahlep tarifi

Sahlep sıcacık tadıyla sonbahar mevsiminde içinizi ısıtacak bir içececek. Sahlep hafif aromasıyla akşam da tüketilebilir. Peki doğal sahlep nasıl yapılır? İşte 3 adımda evde doğal sahlep tarifi...

Sahlep üşüten havaların en sevilen içeceği. Sütkü içeceklerden olan sahlep doğal yapılınca da oldukça faydalı. Peki doğal sahlep nasıl yapılır? İşte 3 adımda evde doğal sahlep tarifi...

SAHLEP MALZEMELER

2,5 su bardağı süt,

2,5 tatlı kaşığı şeker,

1 silme tatlı kaşığı saf salep,

1/2 çay kaşığı tarçın,

Üzeri için istediğiniz miktarda tarçın.

YAPILIŞI

1-Sütü bir çaydanlığa ve sos tenceresine alın. İçine salebi ekleyip eriyene kadar çırpın.

2-Şekeri ekleyin. Ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirin.

3-Kaynamaya başlayınca tarçını ekleyip ateşten alın. Fincanlara alıp tarçınla servis yapın.