Son iftarınızı bu çorba ile açın! Tam bir antibiyotik ve probiyotik deposu

Son iftar sofranızda yer vermeniz gereken en sağlıklı çorbalardan biri pancar çorbasıdır. İçeriğinde yüksek oranda antibiyotik ve probiyotik barındıran pancar çorbasının tarifini sizler için araştırdık. Hastalıklara karşı antibiyotik ilaçlardan daha güçlüdür. Peki pancar çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Pancar doğadaki en güçlü iki özelliğe sahip bir besindir. Son iftar sofranızda bu yüzden pancara yer açın. Hem probiyotik hem de antibiyotik bakımından zengin olan pancar çorbası bağışıklık sisteminin yenilenmesini sağlar.

Pancar çorbasına bir de sarımsak ve soğan eklerseniz en güçlü doğal ilaca sahip olursunuz. Son iftar sofrasında vücudunuzu oruçla sağlıklı vedalaştırmak için mutlaka bu çorbadan tüketin. Yaklaşık bir aydır süre gelen oruç nedeniyle vücudunuzda bazı sistemsel değişimler meydana gelir. Pancar bunları düzenleme de etkili besinler arasında yer alır.

PANCAR ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 adet pancar

Çay kaşığı ucu kadar tuz, karabiber

5 su bardağı su

2 yemek kaşığı krema

YAPILIŞI

Bir tencerenin içine zeytinyağını koyun üzerine soğanları küp küp kesin ekleyin.

Ardından sarımsağı rendeleyin.

Bunlar kavrulurken daha önceden haşladığınız pancarları küp küp kesin içine ekleyin.

Üzerine krema ve suyu boşaltıp karıştırın.

Baharatları da ekledikten sonra 10 dakika boyunca karıştırmaya devam edin.

Ardından ocaktan alıp servis edin.

Afiyet şifa olsun...

İbn-i Sina'dan hastalıkların kökünü kazıyan çorba tarifi! Tozlu raflarda kalan şifa