Son günlerin aranan lezzeti: Şeftali kebabı! Şeftali kebabı nasıl yapılır?

Şeftali kebabı son günlerin aranan lezzeti hâline geldi. Şeftali kebabı tarifi kuzu, koyun veya tercih edilen hayvanın ''gömlek'' de denilen iç zarının kıyma, soğan ve maydanoz ile doldurulup, dolma biçiminde sarılmasıyla yapılan bir kebap çeşididir. Kıbrıs'a özgü bir yemek olmasıyla bilinir. Şeftali kebabı tarifinin devamını haberimizde bulabilirsiniz.

"Şeftali kebabı nasıl yapılır? Şeftali kebabı nerede meşhur?" sorusunun cevabı merak ediliyor. Kıbrıs'a özgü olan bu yemek, kuzunun "gömlek" denilen iç zarından yapılıyor. Koyun etinin yağlı olduğunu düşünenler dan etinden de yapıyor. Diğer kebap çeşitlerine göre biraz farklı olan bu yemeğe Kıbrıslılar tarafından "banna" da denmektedir. Tabakta servis edilen şeftali kebabı özel günlerin vazgeçilmez yemekleri arasında yer alıyor. İşte şeftali kebabı tarifi ve malzemeleri...

ŞEFTALİ KEBABI MALZEMELERİ

1 adet kuzu terpi / kuzu gömleği

500 gr dana ve kuzu karışık kıyma

1 demet maydanoz

2 adet soğan

Tuz

Kimyon – Karabiber

ŞEFTALİ KEBABI TARİFİ

Kuzu gömleğinin yumuşaması için en az 15 dakika ılık suda bekletin.

Bir kap içerisinde; kıymayı, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu ve baharatları iyice yoğurun. Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra köfte harcını 45 dakika buzdolabında dinlendirin.

Kuzu gömleğini, köfteleri sarabilecek şekilde makas veya bıçakla kesin ve üzerine köfteyi koyup dolma sarar gibi sarın.

Son olarak köftelerinizi ızgarada, üzeri kızarana kadar pişirin. 

Şeftali kebabını fırında pişirmek istiyorsanız, fırın tepsisine koyun ve önceden ısıtmış olduğunuz fırında, 180 derecede pişirin.

Üzeri yeterince kızardıktan sonra servis edebilirsiniz.

ŞEFTALİ KEBABI SERVİS ÖNERİSİ

Şeftali kebabını bazlama ile pidenin içinde veya tabakta servis edebilirsiniz. Ayrıca yanında pişmiş biber ve domateste közleyebilirsiniz.