Son dakikalık yılbaşı kurabiyesi tarifi! 15 dakikada pişiyor, süslemek için Royal Icing tarifi de var

Yılbaşına hazırlık yapanlar kurabiye tarifi araştırıyor. Yılbaşı kurabiyesini son güne bıraksanız da bu tarif kurtarıcınız olabilir. Çünkü 15 dakikada mükemmel lezzete ulaşabilirsiniz. İşte şeften özel ve birebir tutan tarifle yılbaşı kurabiyesinin yapılışı…

Her özel günde işlerini son dakikaya bırakanlar muhakkak olur. Genelde son dakikaya bırakılan yılbaşı hazırlıklarından biri de yılbaşı kurabiyesi rutini. Şef Hatice Akman'ın pratik yılbaşı kurabiye tarifini sizler için hazırladık.

15 dakikada pişen yılbaşı kurabiyesi masanıza gelmeye hazır. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun...

YILBAŞI KURABİYESİ MALZEMELER

3 su bardağı un

1 su bardağı esmer şeker

1 adet yumurta sarısı

1 çay bardağı pekmez

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı toz zencefil

120 g tereyağı

YILBAŞI KURABİYESİ TARİFİ

Yılbaşı kurabiyesi tarifi için önce tereyağı ile şekeri çırpın. Yumurta sarısı ve pekmezi de ekleyip çırpmaya devam edin.

Ardından unu, kabartma tozunu, tarçını ve zencefili ayrı bir kapta karıştırın ve diğer karışıma ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor.

Buzdolabına 10 dakika dinlendirin. Yılbaşı kurabiyesinin püf noktası budur.

Merdane yardımı ile hamuru açın ve kalıplarla keserek istediğiniz şekli verin.

Yılbaşı kurabiyelerini yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 180 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.

Kurabiyeler soğuyunca üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun...

YILBAŞI KURABİYELERİNİ SÜSLEMEK İÇİN ROYAL ICİNG TARİFİ

2 adet yumurtanın akı

2 çay kaşığı limon suyu

220 gr pudra şekeri

TARİFİ

Yumurtanın akını yüksek devirde 2 dk. çırpın limon suyunu ekleyin. Pudra şekerini ekleyip çırpın şanti torbasına doldurun ve kurabiyelerin üzerine çizimler yapın. Afiyet olsun...

Yılbaşına diş ağrısıyla girmeyin! 1 kaşık macun ağrıyı şıp diye kesiyor