AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
2025'e saatler kala hala sofranızda hindi yoksa sakın telaş yapmayın. En kolay hindi tarifi ile çabucak hindi pişirebilirsiniz. 'Ben daha önce hindi yapmadım' diyorsanız vereceğimiz tarif ve yöntemlerle kolaylıkla lezzetli bir hindi yiyebilirsiniz.
SON DAKİKA HİNDİSİ NASIL ÇABUK PİŞER?
Kısa sürede pişirmek ve lokum gibi dağılan hindi için yapmanız gerekenler çok basit. Hindiyi nar gibi kızartmak için ilk olarak marine etmeniz gerekiyor. Hindiyi pişirmenin püf noktası pişirmek ve marine yöntemidir. Peki lokum gibi dağılan hindinin marinesinde hangi malzemeler kullanılır? İşte son dakika hindisinin hızlı pişmesi için adım adım yapmanız gerekenler...
SON DAKİKA HİNDİSİNİN PÜF NOKTALARI
Malzemeler:
Tereyağı
Zeytinyağı
Limon suyu
Defne yaprağı
İsteğe göre pul biber, nane, karabiber
Tuz
İsteğe göre salça
LOKUM GİBİ DAĞILAN HİNDİ TARİFİ
Hindinin iç kısmını kanı çıkana kadar bol suda yıkadıktan sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Her ihtimale karşı üzerinde kalan küçük tüyleri de almak için but kısımlarından tuttuğunuz hindiyi ocak üzerinde tütsüleyerek pişirmeye hazır hale getirin.
HİNDİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI
Hindiyi daha kısa sürede pişirmek ve yumuşak hale getirmek ve derisini nar gibi kızartmak için önceden marine etmek gerekir.
Diğer bir yöntem ise nane karabiber, defne yaprağı gibi baharatların yanı sıra zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve sirke bulunan bol suda bütün hindiyi buzdolabında bir gün kadar bekletebilirsiniz.
Kararında limon suyu ve sirke gibi asit içeren bileşiklerin bulunduğu bu karışım, baharat tadının hindi etine işlemesini ve etin dağılmadan muntazam bir şekilde dilimlenebilmesini sağlayacaktır.
Tereyağı ve zeytinyağını bir fırçayla hindinin üzerine sürün.
Buna ek olarak bir sos hazırlayın. Limon suyu, kızarmasını ve derinin gerilmesini sağlayacak tuz, hindiye renk ve tat vermesi için arzuya göre bir parça bal, domates salçası ve hardal kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Küçük bir kapta karıştırdığınız marinasyonu hindinin üzerine eşit olarak dağılacak şekilde masaj yaparak sürün.
Pişme esnasında yanmaması için bu aşamada biberiye, fesleğen gibi kuru baharatlara çok fazla yer vermemeye özen gösterin.
Marine ettiğiniz hindiyi, pişme esnasında suyunu salacağı için sığ olmayan derin ve büyük bir fırın tepsisine yerleştirin.
Piştikten sonra da estetik bir görünüm alması ve uslu durması için hindiyi ısıya dayanıklı bir ip yardımıyla but kısımlarından bağlayın.
Kanat kısımlarını tahta şişler ya da ip yardımıyla gövdeye sabitleyin.
Kurumaması için üzerini alüminyum folyoyla kapattıktan sonra fırına uğurlayın. Son yarım saat kala alüminyum folyoyu çıkarmayı unutmayın.
HİNDİ KAÇ DAKİKADA VE KAÇ DERECE ISIDA PİŞER?
Hindiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirebilirsiniz. Pişirme torbası ya da alüminyum folyo kullanmayı tercih edecekseniz ısıyı 175 dereceye kadar çıkartabilirsiniz.
Ortalama 8-10 kişinin afiyetle doyacağı, yılbaşı ya da davet sofralarınız için hazırlayabileceğiniz bütün hindiyi, fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika kadar dinlendirin ve parçalara ayırıp servis edin. Afiyet olsun...