Somon sevenler "Somon nasıl pişirilir?" diye araştırıyor. Balık sevenlerin en çok tercih ettiği çeşitlerden biri olan somon sosuyla birleştiğinde nefis bir balık ziyafeti ortaya çıkıyor. İşte patatesli somon tarifi ve malzemeleri...
FIRINDA PATATESLİ SOMON TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 dilim fileto somon bağlı
2 adet büyük patates
Tereyağ
Tuz, karabiber
Sosu İçin
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
FIRINDA SOMON TARİFİ
Öncelikle somon balıklarını soslayın. Kapalı bir kaba koyun ve dolapta biraz dinlendirin.
O dinlenirken patatesleri ve soğanları yuvarlak doğrayın. Bir tepsiye alın. Tepside karabiber ve tuzla karıştırın. Güzelce tepsiye dizin.
Somon balıklarını çıkarın.
Patateslerin ve soğanların üzerine yerleştirin. Üzerine tatlı kaşığı ile tereyağı koyun.
Ardından fırına koyun. Kızarana kadar pişirin. Somon balıkları hazır. Afiyet olsun...