AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
MasterChef jüri üyelerinden Somer Yalçınkaya kiraz yaprağı sarması tarifinin püf noktalarını anlattı. Özellikle MasterChef gibi yemek programlarında da yarışmacıların karşısına çıkan kiraz yaprağı sarması akşam yemeğine layık bir lezzet. Somer Şef, sosyal medyada kiraz yaprağı sarmasının püf noktasının sıkı sarılması olduğunu belirtti. İç harcının ise nohut kadar koyulması gerektiğini söyledi.
KİRAZ YAPRAĞI SARMASI TARİFİ
Malzemeler
Kiraz yaprağı
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı bulgur
Biraz tuz
1 yemek kaşığı un
SOSU İÇİN MALZEMELER
3 adet yemeklik doğranmış soğan
1 adet yumurta
150 gram tereyağı
4 su bardağı yoğurt
Çok az tuz
KİRAZ YAPRAĞI SARMASI TARİFİ
Kiraz yaprağı sarması tarifi için yapraklar önemli. Eğer yapraklar sertse yumuşaması için sıcak suda biraz bekletin.
Bulgurların üzerine kısırdaki gibi sıcak su dökerek yumuşayana kadar bekletin. Bulgur suyunu çekince un ve tuzu ilave ederek yoğurun. Yumuşak bir harç olması gerekiyor.
Kiraz yapraklarını damarlı kısmı üste gelecek şekilde düz bir zemine yayın. Bulgurlu harçtan nohut kadar yerleştirin ve Somer Şefin dediği gibi sıkıca sarın. Bulgur şişeceği için harçtan az koymanız önemli.
Sarmaları tencereye yerleştirin ve üzerine düz bir tabak koyun. Tencereye sarmaların üzerine gelecek kadar soğuk su ekleyin ve pişmeye bırakın.
SOS TARİFİ
Başka bir tencerede yoğurt, un ve yumurtayı kısık ateşte çırparak pişirin. Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları tereyağında karamelize olana kadar kavurun.
Sarmanız piştiğinde ilk sıcağı çıkınca önce yoğurdu sonrasında soğanlı sosu ilave edin. Afiyet olsun...