Somer Şef'ten hurma tatlısı tarifi! Tarif defterine mutlaka ekleyin

Ramazanda iftar menüsüne en sık pide, et ve tatlı tarifleri araştırılıyor. Peki, Şef Somer Sivrioğlu'ndan püf noktaları duymaya hazır mısınız? Somer Şefin Ramazan'a özel hurma tatlısı tarifini sizler için öğrendik. İşte şefin ağzından et yemeklerinin, pidenin ve tatlının püf noktaları…

Merve Kantarcı Çulha

İftar menüsüne et yemekleri, pide ve tatlı tarifleri araştırılıyor. Şef Somer Sivrioğlu'ndan lezzetin püf noktalarını alırken bir de hurma tatlısı tarifini sorduk.

Merve Kantarcı Çulha'nın sorularını yanıtlayan Somer Sivrioğlu, tüm hamur ürünlerinde olduğu gibi ekmekte de çok dikkat edilmesi gereken üç oran olduğunu vurguladı. İşte Somer Şef'ten püf noktalar ve hurma tatlısı tarifi...

SOMER ŞEFTEN HURMA TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ

16 adet hurma(tercihen Medine)

150 gram(1 bardak) badem, küçük doğranmış

150 gram bitter çikolata(%70 kakao)

70 gram(yarım bardak) dövülmüş Antep fıstığı

HURMA TATLISI TARİFİ

Hurmaları ikiye ayırıp çekirdekleri çıkarın. Boşluğu küçük doğranmış badem ile doldurun.

Geniş bir tencerede 750 ml(3 bardak) suyu kaynatın. Daha sonra ateşin altını kısın, tencerenin üzerine küçük metal bir karıştırma kâsesi koyun. Bir kapak gibi tencerenin kenarlarını kapattığından ve altındaki suya değmediğine emin olun. Bir tepsiye pişirme kâğıdı serin. Çikolatayı küçük parçalara bölün ve yavaş yavaş kâseye ekleyin.

Çikolatanın erimesi için sürekli karıştırın. Maşa veya kevgir kullanarak hurmaları tek tek sıcak erimiş çikolatayla kaplayın. Çikolata ile kaplanmış hurmaları tepsiye dizin ve biraz soğumaya bırakın.

Antep fıstığını küçük bir kâseye koyun. Hala ılık olan hurmaları yarısına kadar fıstık kâsesine batırın ve temiz tepsiye dizin. Çikolatanın donması için 30 dakika buzdolabına koyun ve sonra servis edin.

Evde iyi ekmek ve Ramazan pidesi yapmanın püf noktası nedir?

Un-su veya sıvı oranı

Mayalama suresi ve miktarı

Hava sıcaklığı ve nemi

Bu üç faktörün doğru kullanılması iyi bir ekmek ve pide için çok önemli.

En önemli tüyo mümkün olduğunca ılık ortamda, örneğin ısısı açılıp düşürülmüş bir fırında ekmeği kısa bir sure dinlendirmek.

Ramazanda en çok et yemekleri seviliyor. Et yemeklerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta nedir?

Et pişirirken en önemli nokta tabi ki eti yumuşatmak. Bu yüzden etlerinizi dolaptan çıkarınca pişirene kadar oda ısısına getirin, böylece et kendini kasmayacak ve daha yumuşak olacaktır.

Çorbaya her gün 1 çay kaşığı karabiber eklemenin 10 faydası