Somer Şeften baklavanın püf noktaları! MasterChef baklava tarifi

MasterChef baklava tarifini merak edenler bugünkü MasterClass'ta Somer Şef'ten baklavanın püf noktalarını dinleyecek. Somer Şef, baklavanın püf noktalarından birinin düşük asitli yağ olduğunu belirtiyor. İyi bir baklava hamurunun ise sert olması gerekiyor. İşte MasterChef baklava tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

MasterClass'ın bugünkü menülerinden biri de baklava tarifi. Somer Şef baklavanın püf noktalarını anlatacak. Ekran başında MasterChef baklava tarifini araştıranlar için daha önceki programlardan baklava tarifini ve Somer Şeften baklavanın püf noktalarını bir araya getirdik.

Baklava tarifinin Antep baklavalarıyla eşdeğer olmasını istiyorsanız birkaç püf noktayı bilmeniz gerekiyor. İşte işin ustalarından baklava hamuru tarifi ve baklavanın püf noktaları...

BAKLAVA HAMURU İÇİN MALZEMELER

1 kilo un

3 yumurta

10 gram tuz

İçine fıstık

BAKLAVANIN PÜF NOKTALARI

Baklava yediğinizde mideniz yanmıyorsa baklava kalitelidir. Bu şekilde test edebilirsiniz.

İyi bir baklava tarifi için baklava hamuru sert olmalıdır. Hamur ne kadar sertse hamur güzel olur, yumuşaksa baklava hamuru zor açılır. Sert hamurun kızarması da farklıdır.

İnce açılmalıdır. Yufkanın ardından ten renginin görünmesi gerekir.

Hamur açmadan sonra en önemli şey yağdır. Düşük asitli olması önemlidir. Yağın iyisi olmalıdır.

Fıstık kullanımı da önemlidir.

Yaş baklavada kaymak vardır. Kuru baklavada kaymak yoktur. Yaş baklavada hamur üzerine kaymak döşenir, üzerine fıstık eklenir.

Baklava yaparken içerdeki rutubet ortamı da baklava hamurunun kolay açılmasını sağlar.

Baklava şerbeti çekmelidir ve ağza alındığında o çıtırtı sesi gelmelidir.

Soğuduğu anda baklavaya şeker verilmez. Tüm katmanlara şekerin nüfus etmesi gerekir.

Pratik yemek tarifi denilince akla gelen 3 patlıcanlı yemek