Solak olmak zeka belirtisi mi?

Sol elini kullananlar aceleci ve zeki olarak tanımlanıyor. Peki sol elini kullananlarla alakalı bu şehir efsanesi ne kadar doğru? Solak bireyler sağ elini kullananlara göre daha zeki mi? İşte solaklarla ilgili araştırmalar ve sonuçları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sağ elini kullananlar sol elini kullananlara göre daha fazla. Ancak rivayetlere göre solak insanlar zeki olur. Solak bireyler sağ elini kullananlara göre daha zeki mi? İşte solaklarla ilgili araştırmalar ve sonuçları...

SOLAK OLMAK ZEKA BELİRTİSİ Mİ?

Solakların ortalama IQ'sunun 100 olduğunu ve hem sol elini kullananların hem de sağ elini kullananların verilerinde benzer varyasyona sahip olduğunu varsayarsak, sağ elini kullananların ortalama IQ'su 101,05 olacaktır. Ayrıca, bir çalışma meta-analizden çıkarıldığında etki istatistiksel önemini kaybetti.

Bu bulgular, yazarların, solaklar ve sağ elini kullananlar arasındaki IQ farklılıklarının mutlak büyüklüğünün son derece küçük olduğu ve genel popülasyondaki iki grup arasındaki herhangi bir zeka farklılıklarının ihmal edilebilir olduğu sonucuna varmalarına yol açtı.

Öyleyse, sosyal medyadaki eğlenceli bilgi sayfalarının size ne söylediği önemli değil: Üzgünüz solaklar, nüfusun geri kalanından daha akıllı değilsiniz.