Sokak lezzetini mutfağınıza taşıyın! Evde bardak mısır tarifi, püf noktası tereyağı ile kavurmak

Yaz akşamları sokaklarda satılan bardakta mısır çok seviliyor. Üzerine nar ekşisi, mayonez veya ketçap da sıkılabilen bardak mısır nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Hilal Çakır

Evde bardak mısır yapmak tahmininizden daha kolay. İstediğiniz tüm baharatları ekleyebileceğiniz bardak mısır tarifi merak ediliyor. İşte detaylar...

Tereyağı ile kavrulan bardak mısır üzerine dilediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz. Peki yaz akşamlarının keyfini artıran mısır nasıl yapılır?

EVDE BARDAK MISIR NASIL YAPILIR?

1 konserve mısır veya bütün mısır alıp taneleyebilirsiniz

Tereyağı

Su

Kimyon, karabiber, pul biber (isteğe bağlı farklı baharatlar)

Ketçap

Mayonez

Tuz

YAPILIŞI

Mısırları bir tencerenin içine döküyoruz ve üzerini kapatacak şekilde su ekleyip yarım saatte yakın kaynatıyoruz ki sert kalmasın.

Kaynayan mısırları süzüp bir tabağın içine alıyoruz.

Bir-bir buçuk yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay kaşığı tuzu mısırların üzerine koyup, yağ eriyinceye dek karıştırıyoruz.

Yağ eridikten sonra servis yapacağımız tabaklara alıp ketçap ve mayonezi üzerine döktükten sonra birer çay kaşığı baharatları üzerine serpiyoruz.

Afiyet olsun...