Söğürme kebabı nasıl yapılır? Söğürme kebabı tarifi ve malzemeleri

Söğürme kebabı tarifi közlenmiş patlıcan ve köftenin bir araya gelmesinden oluşan fırın yemeğidir. Söğürme kebabının yapılışı oldukça kolay. Eğer hep aynı kebap tariflerinden sıkıldıysanız söğürme kebabını deneyebilirsiniz. Söğürme kebabının yanına pirinç pilavı veya bulgur pilavı da ikram edilebilir. İşte söğürme kebabı tarifi ve malzemeleri...

Söğürme kebabı tarifi "Bugün ne pişirsem?" diyenler tarafından araştırılıyor. Közlenmiş patlıcan, biber ve soğanla köftenin bir araya gelmesiyle hazırlanan söğürme kebabı hem görünümü hem de lezzetiyle sofranızda çok konuşulan bir yemek olabilir. Peki, söğürme kebabı nasıl yapılır? Söğürme kebabı nasıl servis edilir? İşte akşam yemeği için farklı lezzet arayanlara söğürme kebabının yapılışı ve malzemeleri...

SÖĞÜRME KEBABI TARİFİ MALZEMELERİ

Söğürme kebabı köftesi için:

500 gram dana döş kıyma

Yarım çay bardağından bir parmak eksik süt

1 adet rendelenmiş soğan

1 diş rendelenmiş sarımsak

3 yemek kaşığı galeta unu

1'er çay kaşığı karabiber, kimyon ve toz kırmızı biber

Bir avuç kıyılmış maydanoz

Tuz

Söğürmesi için:

5-6 adet patlıcan

3-4 adet yeşil biber

1 adet soğan

1 diş rendelenmiş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

SÖĞÜRME KEBABI TARİFİ

Söğürme kebabı tarifi için önce köfte harcını hazırlayın. Köfte için tüm malzemeleri yoğurun ve bir saat buzdolabında dinlendirin. İsteğe göre baharat artırılabilir.

Köfte harcı dinlenirken sebzeleri hazırlayın. Patlıcan ile biberleri yer yer sivri bir bıçakla delin, 1 soğanı da kabuğuyla birlikte ikiye bölün.

Tüm sebzeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında közleyin.

Közlenen patlıcan ve biberleri çabuk soyulması için bir poşete koyun ve ağzını kapatın. Birkaç dakika sonra hepsini kabuklarından ayırın ve doğrayın.

Közlenmiş sebzelerin üzerine zeytinyağı, 1 diş rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edip karıştırın. Ardından servis tabağına alın.

Köftelere şekil verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin ve 200 derece ısıtılmış fırında ara ara ters yüz ederek pişirin.

Pişen köfteleri sunum tabağındaki sebzelerin üzerine yerleştirin. Üzerini kızdırılmış tereyağı gezdirin. Söğürme kebabı sunuma hazır. Afiyet olsun...