Soğuk yoğurt çorbası tarifi! Bağırsakların dostu, kalsiyum zengini

Soğuk çorbalar yaz menülerinin vazgeçilmezi. Soğuk yoğurt çorbası (ayran aşı çorbası) hem serinletici hem de sağlık açısından oldukça faydalı bir yemektir. Bağırsakların da dostu olan soğuk yoğurt çorbası protein, kalsiyum, B12 vitamini ve lif açısından zengindir. İşte buz gibi nefis soğuk çorbanın tarifi…

AZİME KAHYA

Soğuk çorba tarifini yazın deneyenler menüde başka çorba içemiyor. Bu çorba aynı zamanda yoğurt içerdiği probiyotikler sayesinde sindirim sistemini destekler, bağırsak florasını dengeler. Peki, soğuk yoğurt çorbası nasıl yapılır?

Protein, kalsiyum, B12 vitamini ve lif açısından zengin olan soğuk yoğurt çorbası doyurucudur ama kalorisi düşüktür, diyetlerde idealdir. Uzun süre tokluk sağlar ve ani açlık krizlerini önler. İşte bağırsaklara ilaç olan soğuk çorba tarifi ve malzemeleri...

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı haşlanmış buğday (ya da aşurelik buğday)

Yarım su bardağı haşlanmış nohut

Yarım su bardağı soğuk su (yoğurdun kıvamına göre ayarlanır)

5–6 yaprak taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane

Tuz

İsteğe göre: Salatalık rendesi, dereotu, zeytinyağı

SOĞUK ÇORBA TARİFİ

Yoğurdu geniş bir kâseye alın, çırpıcıyla pürüzsüz olana kadar çırpın.

Yavaş yavaş soğuk su ekleyip ayran kıvamına getirin. Haşlanmış nohut ve buğdayı ilave edin.

Kıyılmış taze nane veya kuru nane ile tuz ekleyin, karıştırın.

Buzdolabında en az 1 saat bekletin. Soğuk olarak, isteğe göre buzla servis edin.

Servis Önerisi

Üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirebilir, kıyılmış dereotu ve salatalık rendesi ile ferahlığını artırabilirsiniz.

Hazırlaması kolay, besleyici ve tam bir yaz klasiği.

Soğuk kahve tarifi! Süt şart değil