Mozaik pasta tarifi pek çok kişi tarafından araştırılabiliyor. Çünkü tam kıvamında hazırlanan mozaik pasta, soğuk tatlı sevenlerin adeta vazgeçemediği lezzet haline bile dönüşebiliyor. Ayrıca pratik bir şekilde hazırlanması birçok insan için tercih sebebi de olabiliyor.
Mozaik pasta, soğuk bir şekilde tüketildiğinden dolayı serinlik hissi sağlayabiliyor. Ayrıca basit bir şekilde hazırlanması ve lezzetli olması, pek çok kişinin mozaik pastayı tercih etmesini kolaylaştırabiliyor. İşte söz konusu mozaik pasta tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;
1 su bardağı süt (200ml).
3 yemek kaşığı kakao.
4 yemek kaşığı pudra şekeri (3 yemek kaşığı toz şekeri de isteğe bağlı olarak kullanılabilir)
2 paket petibör bisküvi.
80 gram tereyağı (7 yemek kaşığı).
Üzeri için isteğe bağlı olarak ½ su bardağı Hindistan cevizi.
Mozaik pasta tarifi için gerekli olan malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanış aşamasına geçilebilir. Nitekim mozaik pasta tarifinin hazırlanışı şu şekilde gerçekleşiyor;
Tereyağı eritilir.
Pudra şekeri karıştırılmadan kaba aktarılır. Üzerine eritilen tereyağı ve süt ilave edilir. Ardından kakao da eklenir.
Malzemeler çırpılır ve üzerine bisküviler kırılır.
Bisküviler koyulduktan sonra tüm malzemeler spatula yardımı ile nazik bir şekilde karıştırılır.
Servis edilecek kalıbın içerisine streç film kaplanır.
Tüm harç eklenerek üzeri kapatılır.
Buzdolabının dondurucu bölmesinde ortalama 4 saat bekletilir.
Akabinde sunum için Hindistan cevizi serpiştirilir.
Son olarak dilimlenir ve afiyetle tüketilebilir.