Soğuk kahve tarifi! Süt şart değil

Soğuk kahve tarifi yaz aylarının vazgeçilmezi. Peki, soğuk kahve nasıl yapılır? Buz küpleriyle bir araya gelen kahve kokusu sıcak havalarda serinletiyor. İşte soğuk kahve tarifi…

AZİME KAHYA

Yaz aylarında en sevilen soğuk içeceklerden biri de soğuk kahve. Sadece 10 dakikada yapılabilecek birçok soğuk kahve tarifi bulunuyor. Fakat püf noktaları genellikle ortak.

SOĞUK KAHVE TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Taze öğütülmüş kaliteli çekirdek kullan.

Orta koyulukta kavrulmuş çekirdekler soğuk kahveye genellikle en iyi aromayı verir.

Demleme yöntemi doğru seçilmeli.

Tatlandırıcı ekleyeceksen şeker yerine sıvı formda (şeker şurubu, vanilya şurubu vb.) kullanın, çünkü soğuk kahvede toz şeker zor erir.

Süt yerine badem sütü, yulaf sütü veya hindistancevizi sütü gibi alternatifler de lezzet katar.

Kahveni sulandırmamak için kahveden yapılmış buz küpleri kullanabilirsin. Normal buz yerine bu yöntem aromayı korur.

Soğuk kahveni uzun bardakta, buz, süt köpüğü ya da tarçın/çikolata serpiştirmesiyle servis ederek görsel etkiyi artırabilirsin.

SOĞUK TÜRK KAHVESİ TARİFİ MALZEMELER

1 su bardağı (yaklaşık 80-100 gram) iri öğütülmüş kahve çekirdeği

4 su bardağı (yaklaşık 1 litre) soğuk içme suyu

İsteğe göre: Buz, süt, şeker şurubu, vanilya, tarçın

SOĞUK KAHVE TARİFİ

Geniş bir kavanoz ya da sürahiye kahveyi koyun. Üzerine soğuk suyu ekleyin. Kaşıkla iyice karıştırın.

Kapağını kapatın ve buzdolabında 12 ila 18 saat bekletin.

Bekleyen kahveyi ince tülbent, French press ya da filtre ile süzün.

Tortudan arındırılmış pürüzsüz bir kahve elde edin.

Bardağa bol buz koy, üzerine cold brew kahvenizi dökün.

İsteğe göre süt, şeker şurubu, aromalar (örneğin vanilya, karamel) ekleyebilirsin.

Beyaz peyniri yıllardır yanlış saklıyormuşuz! En doğru muhafaza yöntemi belli oldu