Salep tarifi soğuk havalarda birçok insan tarafından merak edilerek araştırılabiliyor. Çünkü sıcak sıcak tüketilen bu içecek, lezzetli olmasının yanı sıra adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzet de bırakabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından soğuk havaların vazgeçilmez içeceği olarak gösterilebiliyor.
Öte yandan ev yapımı salep tarifi birkaç malzeme ile kolayca hazırlanabiliyor. Bu nedenle pek çok insan için tercih sebebi olabiliyor.
Salep lezzetli olmasının yanı sıra adeta insanın içini ısıtabiliyor. Bu nedenle soğuk havalarda salep tarifi de araştırılabiliyor. Ayrıca salep tarifi birkaç malzeme ile kolayca hazırlanabiliyor. Nitekim salep tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;
2 su bardağı süt (200 ml bardak).
4 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı olarak miktarı değiştirilebilir).
2 tatlı kaşığı nişasta.
Yarım tatlı kaşığı vanilin.
Yarım tatlı kaşığı tarçın.
Üst kısmı için tarçın (isteğe bağlı olarak).
Salep tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanış aşamasına geçilebilir. İşte ev yapımı salep tarifinin hazırlanışı;
Süt hariç diğer malzemeler uygun bir tencereye koyulur ve karıştırılır.
Ardından süt eklenir ve topak kalmayacak şekilde karıştırılır.
Devamında tencere ocağa alınarak elde edilen karışım kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynamaya başladıktan sonra ortalama 1-2 dakika daha karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
Sonra hazırlanan karışım fincanlara paylaştırılır.
Ardından afiyetle tüketilebilir.