Soğuk havaların en sevilen lezzeti! Yağ çekmeyen karnabahar kızarması tarifi

C vitamini deposu olan karnabahar soğuk havaların en lezzetli besinidir. Genellikle kızartması tercih edilen karnabaharın en nefis tarifini sizler için derledik. İşte yağ çekmeyen karnabahar kızarma tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kış ayları denildi mi akla ilk gelen besin karnabahardır. Yüksek oranda C ve K vitaminlerini barındıran karnabahar aynı zamanda folik asit barındırıyor. Folik asit hücrelerin yenileyen bir mucizedir.

Uzmanlar kış aylarında haşlanarak, yemeği yapılarak ya da kızartılarak da olsa karnabahardan bol bol tüketilmesini tavsiye eder. Hemen hemen her bölgede severek tüketilen karnabaharın kızartma tarifini sizler için araştırdık.

İŞTE YAĞ ÇEKMEYEN KARNABAHAR TARİFİ

MALZEMELER;

Bir bütün karnabahar

1 su bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta

Pul biber ve tuz

YAPILIŞI;

Karnabaharları iyice yıkayın.

Kökleri halinde parçalayın.

Bir kasede yumurtayı pul biberi ve tuzu iyice çırpın.

Daha sonra yıkadığınız karnabaharları tencereye koyun üzerine su gelecek kadar su ekleyip kaynatın.

30 dakika har ateşte kaynadıktan sonra karnabaharları süzün.

Hazırladığınız yumurta karışımına batırın.

Bu kez derin bir tavaya sıvı yağı ekleyin.

Her bir karnabaharı tek tek tavaya koyup kızartın.

Yağ çeken bir kağıdı geniş bir tabağa serin.

Karnabaharları yağdan alıp kağıdın üzerine koyun.

5 dakika sonra karnabaharları farklı bir tabağa geçirin.

Üzerine dilerseniz yoğurt dökerek tüketebilirsiniz.

Afiyet şifa olsun...

Pazar kahvaltı sofralarını şenlendirecek! İri etli yumurta kavurma tarifi...