AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Yüksek oranda lif barındıran kestane kış aylarında tam bir metabolizma dostudur. Sokak lezzetlerinin başında gelen kestaneyi evlerde yapmak biraz zahmetli görünse de aslında püf noktalarıyla en basit lezzet olduğu anlaşılır.
Kestane kebabı yapımı zamanınızı alsa da lezzeti damağınızı doyurur.
Ağızda dağılan, yumuşak aynı zamanda kızartmış bir lezzete sahip olmak istiyorsanız bu tarif tam size göre.
Kestaneyi yemeklerden sonra tüketirseniz. Hazmı kolaylaştırarak bağırsakları çalıştırır.
Bir kilo kestaneyi öncelikle düdüklü tencerede 30 dakika kaynatın. Daha sonra suyunu döküp kestaneleri orta kısmından bıçak yardımıyla kesin.
Bıçak ile keserken et kısmına dikkat edin. Sadece kabukları kesin.
Akabinde tepsiye dizdiğiniz kestanelerin üzerine bir miktar ince tuz serpip 200 derecelik fırına verin.
Ya da tava da da yapabilirsiniz. Kestaneler kızardıkça çevirin.
Tüm kestaneler tam kıvamında kızardıktan sonra tüketmeye hazır!
Afiyet şifa olsun...