Soğuk günlerin en sevilen lezzeti! Anne usulü kurutulmuş sebzelerden yapılan türlü yemeği tarifi

Yaz aylarında kurutulan ve kutularda dolaplara kaldırılan kuru sebzelerden yapılan muazzam türlüyü yapma zamanı geldi. Kış aylarının en gözdesi olan kuru sebze türlüsünü yapmanın püf noktalarını sizler için araştırdık. İşte anne usulü etli kuru türlü yemeği tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu yörelerinde sıklıkla yapılan kuru sebzelerden yapılan türlü damaklarda tat bırakıyor. Kış boyu tüketmek için yapılan kuru biber patlıcan gibi sebzelerden kalan parçalar kurutulur.

Onlarla beraber fasulye, bamya ve domates de kurutularak kaldırılır. Kış aylarında bastıran soğuklarla beraber vitamin dolusu olan türlü ise evlerde püfür püfür kokar. Sizler için bu muazzam lezzeti araştırdık.

ANNE USULÜ KURUTULMUŞ SEBZELERDEN YAPILAN TÜRLÜ TARİFİ

MALZEMELER

400 gram kuşbaşı dana et

Bir yemek kaşığı biber salçası

Birer çay kaşığı nane, toz biber ve tuz

Bir kase dolusu kurutulmuş: patlıcan, biber, domates, bamya, fasulye

Bir adet kuru soğan

1 diş sarımsak

YAPILIŞI

Kurutulmuş sebzeleri sıcak suda yıkayın. Suyu döküp yeniden sıcak suyla doldurun ve bekletin.

Bir tencereye bir yemek kaşığı yağ ekleyin. İçine soğanı küp küp kesip ilave edin.

Ardından sarımsağı rendeleyin ve eti ekleyip kızartın.

Baharatları ve salçayı ekledikten sonra kuru sebzelerin suyunu dökün.

Tencereye 2/5 su bardağı su ekleyin.

Kaynamaya bırakın. Ortalama 30 dakika sonra ocaktan alın yemeğiniz servise hazır.

Afiyet şifa olsun...

Omega-3 yağ asidi deposu! Palamut balığı kızartması en pratik nasıl yapılır?