AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu yörelerinde sıklıkla yapılan kuru sebzelerden yapılan türlü damaklarda tat bırakıyor. Kış boyu tüketmek için yapılan kuru biber patlıcan gibi sebzelerden kalan parçalar kurutulur.
Onlarla beraber fasulye, bamya ve domates de kurutularak kaldırılır. Kış aylarında bastıran soğuklarla beraber vitamin dolusu olan türlü ise evlerde püfür püfür kokar. Sizler için bu muazzam lezzeti araştırdık.
400 gram kuşbaşı dana et
Bir yemek kaşığı biber salçası
Birer çay kaşığı nane, toz biber ve tuz
Bir kase dolusu kurutulmuş: patlıcan, biber, domates, bamya, fasulye
Bir adet kuru soğan
1 diş sarımsak
Kurutulmuş sebzeleri sıcak suda yıkayın. Suyu döküp yeniden sıcak suyla doldurun ve bekletin.
Bir tencereye bir yemek kaşığı yağ ekleyin. İçine soğanı küp küp kesip ilave edin.
Ardından sarımsağı rendeleyin ve eti ekleyip kızartın.
Baharatları ve salçayı ekledikten sonra kuru sebzelerin suyunu dökün.
Tencereye 2/5 su bardağı su ekleyin.
Kaynamaya bırakın. Ortalama 30 dakika sonra ocaktan alın yemeğiniz servise hazır.
Afiyet şifa olsun...