Soğuk çorba tarifi arayanlara enfes lezzet! Ayran aşı çorbasının püf noktası nane ve dereotuyla üzerini süslemek

Ayran aşı çorbası yaz mevsiminde severek tüketiliyor. Soğuk içeceklerden biri olarak tüketilen ayran aşı nasıl yapılır? Ayran aşının püf noktası ne?

Soğuk çorba denilince akla ilk gelen tarif ayran aşı. Nohut ve buğdayla doyuruculuğu artan ayran aşı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Ayran aşı geleneksel ve lezzetli çorbalarımızdan biri. Bu çorbanın üzeri nane ve dereotuyla lezzetleniyor.

AYRAN AŞI ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

2-3 avuç nohut

1 bardak buğday veya dövme

3 bardak yoğurt

5 bardak su

1 tatlı kaşığı nane

Tuz

AYRAN AŞI ÇORBASI YAPILIŞI

Bir gece önceden ıslatılmış buğday ve nohudu iyice haşlayın.

Dilerseniz konserve nohut da kullanabilirsiniz.

Haşlanıp süzdükten sonra iyice soğumasını bekleyin.

Yoğurdu tuz ve su ile karıştırın ve ayran yapın.

Soğuyan buğday ve nohuta, yoğurt karışımını ekleyin ve karıştırın.

Buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduğu zaman üzerine kuru nane veya taze nane, dereotu ile servis edin.

Tercihen küçük küp doğranmış salatalık da ekleyebillirsiniz.