Hilal Çakır
10 adet güllaç yaprağı bu lezzetli tatlı için yeterli. Antep fıstığı ve Hindistan cevizi ile süslenebilen bu güllaç çok seviliyor. İşte tarifi...
Soğuk baklava kıvamındaki güllacı Ramazan akşamlarında mutlaka denemelisiniz.
SOĞUK BAKLAVA KIVAMINDA GÜLLAÇ İÇİN MALZEMELER
2 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti (75 gr)
2 paket vanilya
2 su bardağı ceviz kırığı
10 adet güllaç yaprağı
Üzeri için;
180 gr bitter çikolata
Süslemek için;
Antep fıstığı
Hindistan cevizi
Kiraz şekerlemesi
SOĞUK BAKLAVA KIVAMINDA GÜLLAÇ NASIL YAPILIR?
Güllacın şerbeti için uygun bir tencereye süt ve toz şekeri alarak karıştırarak ısıtalım.
Isınan sütü ocaktan alalım. İçerisine vanilya ve krem şantiyi ekleyerek karıştıralım.
Güllaç yapraklarını kullanacağımız borcam boyutunda keselim.
Öncelikle 5 adet güllaç yaprağını kestiğimiz kısımları da kullanarak borcama yerleştirelim.
Katların arasını hazırladığımız sütlü şerbetle güzelce ıslatalım.
Ardından ceviz kırığını serpelim. Üzerine kalan güllaç yapraklarını, her katı sütle ıslatarak yerleştirelim.
Tatlımızı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
Üzerinde kullanmak için bitter çikolatayı rondodan geçirelim.
Güzelce dinlenen güllacın üzerini bitter çikolata ile kaplayalım.
Dilimleyerek Antep fıstığı, hindistan cevizi ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun!