AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Zencefil baharatı kışın favorisi. Zencefili bal ve tarçınla da tüketebilirsiniz. Boğazdaki şişliği kolayca atlatabilirsiniz. İşte kış aylarının favori baharatı...
Soğuk havaların gelmesiyle birlikte tüketilmesi önerilen zencefil düzenli kullanıldığında vücudun direncini arttırıyor. Özellikle sabahları kalkmakta zorlananlara ve gündüz çok üşüyenlerin zencefil kullanması tavsiye ediliyor.
BAHARAT İLE HASTALIĞI AT
Kış aylarında soğuk havalara karşı vatandaşlara zencefil tüketmeleri öneriliyor.
Soğuk havalarda tüketilmesi önerilen zencefil, genelde limon, zerdeçal, bal ve tarçın gibi malzemelerle karıştırılıyor. Bunun yanı sıra kış çaylarında da tercih edilen zencefil, düzenli kullanıldığında vücudun direncini arttırıyor. Özellikle sabahları kalkmakta zorlananlara ve gündüz çok üşüyenlerin zencefil kullanması tavsiye ediliyor.
Toz, taze ve kuru baharat olmak üzere 3 şekilde tüketilir. Zencefilin üst solunum yolu enfeksiyonunda faydalı olduğu biliniyor. Mide bulantısı ve boğaz ağrısı gibi birçok durumda etkili sonuçlar verdiği için ilaç kullanmak istemeyenler zencefil tüketiyor.
Bunun yanı sıra metabolizmayı hızlandırdığı için kilo verme ve yağ yakımında da etkili. Toz zencefil zerdeçalla karıştırıldıktan sonra bal, karanfil ve tarçın eklenerek yenildiğinde öksürük, bronşit, nefes darlığı, farenjit, koah gibi hastalıklara da iyi gelir. Ağızdan giren mikrobu kırar. Grip, nezle olmayı engeller. Vücut direncini arttırdığı için kışın vücudu ısıtır. Sıcaklık verir.
İnsanlarda yanlış bilinen bir algı var. Genellikle kış çayının grip olduktan sonra içildiği düşünülür ama tam tersi. Kış çayı vücudun bağışıklığını ve direncini kuvvetlendirmek için tüketilmesi gereken bir içecektir.