Soğuk algınlığına özel tarif! Kereviz çorbasının püf noktası tavuk suyu ile pişmesi

Soğuk algınlığı ile savaşan tariflerden biri de kereviz çorbasıdır. Kereviz çorbası tavuk suyu pişer. İşte bu lezzetli tarifin detayları...

Kereviz çorbası çok lezzetli ve şifalı. Peki faydaları saymakla bitmeyen kereviz çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

KEREVİZ ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

1 adet kereviz

1 adet orta boy patates

1 adet havuç

1 litre sıcak su

1 adet yumurta sarısı

1 çay bardağı su

2 yemek kaşığı un

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı tereyağı

Tuz

Maydanoz

Karabiber

Limon

YAPILIŞI

İlk olarak kereviz, havuç ve patatesler soyulup küp küp doğrayın.

Ardından kerevizin yaprakları iyice yıkanıp minik minik doğrayın.

Sonra düdüklüye tavuk suyunu da koyup 10 dk kadar haşlayın.

2 kaşık un, yumurta ve su ile terbiyesini yapıp kaynayan sudan bir kaşık alıp karıştırın ve çorbaya koyup karıştırın.

Sonra 1 tatlı kaşığı tereyağ, tuz ve maydanoz koyup 5-10 dakika kaynatıp ocağı kapatın.

En son olarak limon ve karabiberle servis yapıp afiyetle yiyin.

İşte kereviz çorbamız hazır! Herkese afiyet olsun.