Soğanı böyle pişirmek kanser hücrelerini şahlandırıyor! Vitaminler parçalanıyor, kayboluyor

Soğan her yemeğin başlangıç aşamasıdır. Soğanı kavurarak tüketmek doğru bir yöntem mi? İşte detaylar...

Soğan yüksek ısıda kavrulduğunda vitamin kaybına uğrar. Sebzeler gibi soğan da çiğ tüketildiğinde faydalı olur. Peki soğanın en yanlış tüketim şekli ne?

Soğan içerisinde barındırdığı sağlıklı bileşen ve vitamin değerleri sayesinde vücudumuzu koruyan besinlerdendir. Yemeklere kattığı aroma ile sıklıkla kullanılan soğanın hem tadı hem de faydalarından yararlanmak için ise soğanın düzgün şekilde pişirilmesi gerekir. Soğanın yemeklerde kullanılması esnasında kavurma yöntemini kullananlara ise kötü haber geldi.

Menemenlerden fırın yemeklerine pek çok farklı tarifte kullanılan soğanın yağda kavrulması aslında bilinenin aksine çok zararlı bir tüketim şekli. Soğan tüketiminde yapılan bu hata bazı zararlara neden oluyor. İşte soğanı kavurarak tüketmenin neden olduğu zararlar:

Soğanın içerisinde bulunan doğal antioksidan ve besin değerlerinden yararlanmak için en sağlıklı tüketim şekli soğanın çiğ olarak tüketilmesidir. Soğanın kavrulması ise içerisinde bulunan besin değerlerine zarar verir.

Uzmanlara göre soğanın yağda kavrulması esnasında yağ yanıyor. Bu da kanserojen maddelerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Ayrıca yüksek ısıda yağ içerisinde kavrulduğu zaman soğanın içerisinde bulunan C vitamini yüksek sıcaklıklarda parçalanarak kayboluyor.

Ayrıca soğanda bulunan antioksidanlar da yüksek sıcaklıklarda kaybolabiliyor. Bu durumların önüne geçmek için ise soğanın çiğ şekilde tüketilmesi tavsiye ediliyor.