Soğan soyarken gözün yanmaması için 5 öneri

Soğan soyarken gözü yaşlanmaktan hoşlanmayanlar için çözüm önerilerini bir araya getirdik. Soğan soyarken gözün yanmasını önleyen ürünlerin başında sirke, limon ve tuz geliyor. İşte 5 öneri...

Soğan soyarken gözün yanmasını birkaç şekilde engelleyebilirsiniz. Mutfakta çareler bitmiyor. Sirke, limon ya da tuzun gözün yanmaması için kullanabilirsiniz. İşte soğan soyarken gözün yanmaması için 5 öneri...

1. SİRKE

Soğanı doğramadan önce kesme tahtasına sirke dökmek gözün yanmasını önlüyor.

2. LİMON

Soğanları doğrarken dişler arasına alınan limon dilimi gözün yanmasını azaltır.

3. TUZ

Soğanı tuzlayıp doğrarsanız gözleriniz yaşarmayacaktır.

4. BUZDOLABI

Soğanın kabuklarını soyduktan sonra 10 dakika buzdolabında bekletin. Ardından soğanı doğrarken gözleriniz yaşarmayacak ve yanmayacaktır.

5. EKMEK

Ağzınıza bir parça ekmek alıp tutun. Böylece göz yakıcı enzimleri ekmek içinde toplayacaktır.