Soğan soyarken gözün yanmasını birkaç şekilde engelleyebilirsiniz. Mutfakta çareler bitmiyor. Sirke, limon ya da tuzun gözün yanmaması için kullanabilirsiniz. İşte soğan soyarken gözün yanmaması için 5 öneri...
1. SİRKE
Soğanı doğramadan önce kesme tahtasına sirke dökmek gözün yanmasını önlüyor.
2. LİMON
Soğanları doğrarken dişler arasına alınan limon dilimi gözün yanmasını azaltır.
3. TUZ
Soğanı tuzlayıp doğrarsanız gözleriniz yaşarmayacaktır.
4. BUZDOLABI
Soğanın kabuklarını soyduktan sonra 10 dakika buzdolabında bekletin. Ardından soğanı doğrarken gözleriniz yaşarmayacak ve yanmayacaktır.
5. EKMEK
Ağzınıza bir parça ekmek alıp tutun. Böylece göz yakıcı enzimleri ekmek içinde toplayacaktır.