Soğan piştiğinde vitaminini kaybeder mi?

Soğan kış hastalıkları için doğal ilaç olarak biliniyor. Yemeklerden salatalara kadar olmazsa olmaz bir besin. Peki, soğan piştiğinde vitamini gider mi? Pişmiş soğan mı çiğ soğan mı faydalı? Yanıtlar haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Soğanın faydaları saymakla bitmiyor. Yemeklerin ve salataların temel malzemesi olan soğan özellikle kış aylarında önemli bir besin kaynağı. Büyüklerin sofrasından eksik olmayan çiğ soğanı hepimiz biliyoruz. Peki, pişmiş soğanın faydası var mı? Soğan piştiğinde vitamini gider mi?

Uzmanlar, soğanı yemekler için kavururken yanma aşamasına gelmediği sürece soğanın vitaminini kaybetmediğini belirtiyor. Dolayısıyla çiğ soğan sevmeyenler yemeklere bol miktarda kullanarak soğanın şifasından faydalanabilir. Ancak mide rahatsızlıkları olan kişilerin doktoruna danışarak tüketmesinde fayda vardır.

SOĞANIN 5 FAYDASI

Kış aylarında soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi hastalıklardan korur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kalbe iyi gelir

Mide ve bağırsak olmak üzere birçok kanser türlerini önler.

Enfeksiyonları iyileştirir, iştah açar

Herkesin şifa için araştırdığı uygulama EFT'nin faydaları neler?

3 maddeye dikkat, asla tüketmeyin! Hamilelikte bebeğin gelişimini engelliyor