AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Soğanın faydaları saymakla bitmiyor. Yemeklerin ve salataların temel malzemesi olan soğan özellikle kış aylarında önemli bir besin kaynağı. Büyüklerin sofrasından eksik olmayan çiğ soğanı hepimiz biliyoruz. Peki, pişmiş soğanın faydası var mı? Soğan piştiğinde vitamini gider mi?
Uzmanlar, soğanı yemekler için kavururken yanma aşamasına gelmediği sürece soğanın vitaminini kaybetmediğini belirtiyor. Dolayısıyla çiğ soğan sevmeyenler yemeklere bol miktarda kullanarak soğanın şifasından faydalanabilir. Ancak mide rahatsızlıkları olan kişilerin doktoruna danışarak tüketmesinde fayda vardır.
SOĞANIN 5 FAYDASI
Kış aylarında soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi hastalıklardan korur.
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Kalbe iyi gelir
Mide ve bağırsak olmak üzere birçok kanser türlerini önler.
Enfeksiyonları iyileştirir, iştah açar