Yumurta vitaminler açısından A, B12, folik asit, D, E, K, B5, B6; mineraller açısından çinko, kalsiyum, fosfor ve selenyum oranı oldukça zengindir. Bu vitamin ve mineraller diş ve kemik sağlığı için fazlasıyla önem taşır. Yumurtanın her gün tüketilmesi önerilir. Patates ise kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, fosfor gibi elementleri barındırır. Lif ve fitokimyasallar da barındıran patates, insan sağlığında önemli bir rol oynar. Peki bu değerli maddeleri nasıl bir arada günün en önemli öğünü olan kahvaltıda bulundurabiliriz? Yanıtını sizler için derledik.
Yumurtalı patates doyurucu ve ekmeksiz de tüketilebilir. Mis kokusuyla kahvaltıya uyandıran bu tarif çok pratik. İşte detaylar...
YUMURTALI PATATES MALZEMELERİ
2 tane orta boy patates
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 silme tuz
1 silme karabiber
10 dal ince doğranmış maydanoz
YUMURTALI PATATES YAPILIŞI
Patatesleri soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
Doğradığınız patatesleri bol suda yıkayın. Ardından kurulayın.
Geniş bir tavaya zeytinyağını koyun. Zeytinyağını orta ateşte ısıtmaya başlayın.
Isınan zeytinyağına doğradığınız patatesleri ekleyin.
Patatesleri biraz karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp, ateşi kısın.
Patatesi kendi buharında 10 dakika kadar pişmeye bırakın.
10 dakikalık süreç geçtikten sonra ateşi tekrar ortaya alın.
Tavanın kapağını açık bırakın. Patateslerin renk almasını sağlayın.
Bir karıştırma kabına yumurtaları alın.
Yumurtaları çırpmaya başlayın.
Kabın içerisine tuz ve karabiberi de ekleyip, çırpma işlemine devam edin.
Ardından, çırpılmış yumurtaları patatesin her yerine eşit dağılacak şekilde ilave edelim.
Tavadaki patates ve yumurtayı 30 saniye kadar karıştırarak pişirin.
Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra ocağın altını kapatın.
Son olarak, yumurtalı patatesinizin üstüne ince doğradığınız maydanozları ekleyin.
"Bu sabah ne yesem?" diyenlere, yumurtalı patatesli leziz kahvaltınız hazır.
Afiyet olsun.